Szecsuáni csirke

Hozzávalók / 2 adag:
2 db csirkecomb
2 közepes fej vöröshagyma gyömbér ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
25 dkg káposzta (fejes)
2 db sárgarépa
10 dkg zöldborsó
2 ek szójaszósz
1 kávéskanál paprikakrém
1 tk ecet fehérbors
ízlés szerint só ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkecombot kicsontozzuk, apró darabokra vágjuk. A wokot kevés olajjal felforrósítjuk, és belerakjuk a csirkét. Amikor a hús szépen kifehéredett, és egy kicsit kezd pirulni, egy tányérra kiszedjük. A wokba ezután a vöröshagyma kerül. Ha a hagyma üveges lesz, megszórjuk a gyömbérrel, és belerakjuk a fokhagymát is. A következő a fejeskáposzta, majd a répa. Ezt a kettőt egyszerre berakhatjuk, ha közel azonos méretűre vágtuk. Legvégén a marék zöldborsót (konzerves). Ezt követően visszarakjuk a húst, és fűszerezünk: 2 ek szójaszósz, 1mk erős paprika, ecet, ízlés szerint só, fehérbors. 5 percig hagyjuk összefőni az ízeket. Rizzsel tálaljuk.
forrás: Nosalty.hu