Szakaszgyőzelemmel összetettben második a kamionos egység

A leggyorsabb kamionos egység volt pénteken a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) trió az Africa Race elnevezésű tereprali versenyen.

A Qualisport csapat tájékoztatása szerint a harmadik szakaszgyőzelem eredményeként Kovácsék összetettben a harmadikról a második helyre léptek előre kategóriájukban.
   
Nem adták fel a versenyt a napok óta motorproblémákkal küzdő magyar autósok sem. A Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) kettős az első ellenőrző pontig jutott, ott kiszállt a versenyből, de beért a célba, így folytathatja útját.
   
"Az első ellenőrző pontig egész jól bírta a kiképzést az autó, ott azonban elment az olajnyomás - idézte az Opel Dakar Team Szalay Balázst. - Annyira füstölt, annyira nem akart menni, hogy végül le is állt, és hiába noszogattuk, nem és nem akart újraindulni. Már azon voltunk, hogy hívjuk a szervizes fiúkat, jöjjenek be értünk a pályára, amikor fél óra múltán lábra kapott az Opel, és akkor úgy döntöttünk, kijövünk a szakaszról, vállalva a büntetést. Mire a táborba értünk, már megint tizenhét liter olaj fogyott, de legalább itt vagyunk. Az eredmény és a büntetések pedig attól kezdve nem érdekelnek minket, hogy tönkrement a motorunk, ugyanis attól kezdve nem volt reális esélyünk küzdeni."
   
A Szalay, Bunkoczi páros - amely a verseny első felében öt szakaszon is a második volt - összetettben a 16. helyet foglalja el.
   
A mezőny pénteken - amikor az utolsó mért szakaszt tartották - a mauritániai Tuejlából indulva átlépte a szenegáli határt. Szombaton, Rózsaszín-tó mellett már csak afféle közönségszórakoztató "levezetésre" kerül sor.

forrás: MTI - kép: tereprali.com