Tim Gáborék is teszteltek, Peugeot 407 végre...

Végre (tuti?) vége a télnek, és pályára gurulhattunk a felújított motorral szerelt Peugeot 407-el. A Zomer Motorsport által felújított és áttervezett motor első bevetése volt ez, nem kis téttel. Ki kellett deríteni, hogy fejlődött-e a motor, hogy elkezdünk-e visszafelé lépkedni az alagútból.

A szombati napon volt a kétnapos tesztünk produktívabb napja, Gábor ki-be járkált a pályára. Nem ment sok kört, inkább csak helyzeteket szimuláltunk, olajnyomással dolgoztunk, egyeztettünk a gyártóval, amolyan igazi fejlesztő/tesztelő munka. Nem túl izgalmas, ám számunkra a legfontosabb jelenleg.

A tavalyi értékeknél jelentősen jobban produkált az új motor, még tanulnunk kell és egyeztetnünk a gyártóval, de jókora lépést tettünk előre. Hogy számosítsam a fejlődést, a számunkra kritikus pontokon az új motor majd kétszeresét produkálta a tavalyi olajnyomásnak. A motorhoz érkezik még egy kit, amivel tovább tudjuk az üzembiztonságot növelni, és ezt újra leteszteljük, és végre a versenytempón tudunk majd dolgozni.
A második tesztnapon a Gyorsasági Média által készített interjú Gáborral még többet elárul a pozitív fejleményekről: timgabor.hu
forrás: timgabor.hu