Fidesz: Méltatlan és alaptalan támadások érték Magyarországot


A Fidesz szerint méltatlan és alaptalan támadások érték Magyarországot az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatban.
 
Kozma Péter, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján az Európai Parlament (EP) szerdai ülésén elhangzottakkal kapcsolatban azt mondta: ezek a nem szokatlan, politikai indíttatású támadások minden szakmai alapot nélkülöznek, vagy legalábbis vitathatóak.
 
"A magyarországi ellenzék által exportált mondatokat hallhatjuk vissza az Európai Parlamentben anélkül, hogy az EP-képviselők mélyen ismernék ezt a törvénymódosítást" - fogalmazott a fideszes politikus.
 
A tájékoztatón Román István, a térség országgyűlési képviselője "nettó hazugságoknak" nevezte a közoktatás átszervezésével kapcsolatos MSZP-s vádakat. Szavai szerint 13 ezerrel több férőhely van az általános iskolákban, mint amennyi elsős gyermeket felvesznek. Ezért a Fidesz azt kéri az MSZP-től, hogy a fejezze be a szülők riogatását, és ne próbálja hamis információkkal félrevezetni őket - hangsúlyozta Román István.

forrás: MTI