WTCC: Újabb két SEAT a mezőnyben

Újabb két autóval bővül a túraautó-világbajnokság 2013-as mezőnye: Adrián Campos és Joan Orús spanyol csapatai egyesítik erőiket, és két SEAT Leónnal indulnak az idei szezonban.



Már csak két hét van hátra a szezonnyitóig, de még mindig bővül a rajtrács: ezúttal Adrián Campos és Joan Orús fogott össze, így idén Campos Racing név alatt két, 1,6 literes turbómotorral meghajtott SEAT Leónt indítanak majd a WTCC-ben, valamint egy 2 literes turbóval ellátott SEAT Leónt az ETCC-ben. A világbajnokságon induló versenyzőik kilétét egyelőre még homály fedi, de hamarosan az is kiderül, kik ülhetnek ezekbe az autókba.

„Nagyon örülök, hogy egybeolvaszthatom a csapatomat a Campos Racinggel” – idézi Orús szavait az fiawtcc.com. „Együtt talán egy erősebb csapatot alapíthatunk, amely képes lesz ambiciózus célokat kitűzni maga elé. Az én feladatom, hogy a Campos Racingen belül időben létrehozzak egy túraautós részleget a WTCC és az ETCC számára.”

Az egykori Forma-1-es versenyző Adrián Campos, aki 1994-ben megnyerte a Spanyol Super Túraautó Bajnokságot az Alfa Romeo számára, így nyilatkozott: 

„Nagyon boldog vagyok, mert ez az első fontos lépés egy félelmetes csapat létrehozásához. Joan Orús egyike azoknak, akik jobban értenek hozzá, hogyan kell egy profi túraautós csapatot irányítani. Remélem, ez az együttműködés legalább annyi címet eredményez a Campos Racing számára, mint amennyit az együléses bajnokságokban szereztünk az elmúlt tizenöt évben.”

forrás: P1Race.hu