MotoGP: Bautistáék bizakodóak

A legutóbbi sepangi teszten Alvaro Bautista, a Gresini Honda csapat versenyzője, több mint a felével csökkentette a különbséget az első helyezetthez képest – a február eleji teszten még 1,4 másodperc volt a hátránya.


A spanyol, szemben a mezőny többi tagjával, továbbra is a Showa felfüggesztéseit használja, és sokáig úgy tűnt, hogy lagymatag közeljövő elé néz, de nem így lett, hiszen az eredmények nagyon bíztatóak. Ha a két teszt kombinált eredményeit nézzük, még akkor is jól csengő kimutatásokhoz jutunk. Az abszolút legjobb időhöz (2’00.100) képest is – amit a márkatársa, Dani Pedrosa ért el még február elején – csak 796 ezred a hátránya, ami nagy öröm a csapat számára. Eközben a Honda másik szatellit versenyzője, Stefan Bradl 231 ezredet kapott tőle.

„A dolgok nem is mehettek volna sokkal jobban, mint ahogy valójában megtörténtek,” – kezdte Alvaro, aki tavaly a Gresini Racing színeiben szerezte meg az első pole-ját és dobogós helyezését. „A második malajziai teszt rendkívül hasznos és pozitív volt a számunkra. Most már tudjuk, hogy a kezünkben vannak azok az eszközök, amik ahhoz szükségesek, hogy felvegyük a harcot az elejével, de ami még ennél is fontosabb, hogy mit eredményeznek az egyes változtatások, így pedig gyors ütemben tudtunk javítani a beállításokon. Az az érzésem, hogy a motor nagyon jó. Már korábban is volt néhány pozitív eredményünk, de most ezeket sikerült megerősíteni. Alig várom, hogy újra a pályán lehessek, mert jelenleg rengeteg örömömet lelem a motorozásban.”


A csapat tulajdonosa, Fausto Gresini szerint a javulás a Nissin fékek valamint Showa felfüggesztéseinek számlájára írható.

„Én is boldogan és elégedetten tértem haza, látva, hogy Alvaro a legjobb srácokkal is tartotta a tempót, és jelentős előrelépéseket tett a felfüggesztések és a fékek terén,” – nyilatkozta az olasz a crash.netnek.

„A Showa is remek munkát végzett, és velük együtt most a csapatnak is sokkal több adata, amiket most további elemzésnek vetünk alá a további javulások érdekében. Bautistának most már sokkal jobb érzése van a motoron, szemben a február eleji teszten tapasztaltakkal, és most már inkább ő határozza meg, hogy milyen jó eredményeket ér el.”

Az újonc csapattag, Bryan Starring volt a leglassabb CRT-s az ő FTR-Hondája nyergében.

„Bryan szintén jó haladást ért el, ő még mindig izgatott a MotoGP miatt. Továbbra is küzd egy kicsit, de biztos vagyok benne, hogy további előrelépésekre lehet képes a következő teszten, és tovább javulhat.”

forrás: P1Race.hu