WRC: Ütősebb ruhát kapott a Hyundai i20

Ugyan már tudjuk, hogy résztvevõje lesz a Hyundai a rali világbajnokságának, de sok kérdés még nyitva marad a leendõ csapattal kapcsolatban. A genfi autószalon keddi napján azonban már egy lépést tettek a szereplés felé, hiszen leleplezték az új színekben pompázó modellt. 


Viszonylag gyorsan haladt a WRC-s projekt, ugyanis tavaly szeptemberében tettek utalást egy lehetséges i20-as versenyautóra, ma pedig már ott tündököl a genfi porondon.

Hogy teljesítményben mit hoztak az össze a mérnökök, az majd az évad második felében derül ki valójában, ugyanis a következõ hónapokban még javában a tesztelések fognak zajlani. 2014-ben azonban már ott szeretnének lenni a legjobbak között.

"Az i20-as WRC-nél kifejezetten ügyeltünk az aerodinamikai elemekre, azzal a céllal, hogy a hûtési rendszert is nagyban tudjuk befolyásolni az újításokkal." - magyarázta a változásokat a csapat vezetõje, Michel Nandan.

"Az új hátsó szárny és a légterelõk nemcsak esztétikai elemek, de tény és való, hogy szemrevaló teremtés lett az autó. Most megmutatjuk a nagyközönségnek, utána pedig vonulunk vissza Alzenau-ba és folytatjuk tovább a fejlesztéseket."

forrás: Rallysport.hu