WRC: Ogier - Ostberg csata a Mexikó Rali első napján

A Rali vb idei elsõ murvás futamának elsõ napján is gyõztes formában autózott Sebastien Ogier, a Volkswagen francia pilótája az elsõ teljes versenynap végére fél perces elõnyt autózott össze Mads Ostberggel és Mikko Hirvonennel szemben.



A Mexico Rali pénteki napjának elsõ harmada még nem Ogier egyértelmû fölényét jelezte elõre a murvás pályákon, mert ugyan a nyitószakaszt megnyerte, azonban a következõ pályán Mads Ostberg volt a leggyorsabb, amivel az M-Sport norvég versenyzõje az összetettben is átvette a vezetést. Sõt, Mads lendülete a folytatásban is kitartott, egy újabb szakaszgyõzelemmel hangyányit még növelni is tudtaelõnyét.

Ogier azonban ekkor kicsit odalépett a Polo WRC-nek és a nap felénél már ismét õ állt az élen, a déli szervizig 10 másodperc felé tornázta elõnyét Ostberggel szemben. A nap második fele kísértetiesen hasonlított az elsõre, elõbb Ogier nyert egy szakaszt, majd Ostberg újfent behúzott kettõt, majd megint Ogier pillanati következtek. A Volkswagen egyetlen versenyben lévõ pilótája(Jari Matti Latvala a pénteki elsõ gyors rajtjától 500 méterre eltalált egy követ és kiszállt a versenybõl) a nap végére kényelmesnek tûnõ elõnnyel az élrõl vághat neki a szombati napnak.


A négy szakaszt megnyerõ Mads Ostberg mögött a Citroen csalódott pilótája, Mikko Hirvonen érkezett célba a harmadik helyen, mögötte némi meglepetésre a fiatal belga tehetség, Thierry Neuville szerezte meg a nap végi negyedik helyet.

Rally Guanajuato Mexico Rally állása a 2. nap végén:
1. Ogier/Ingrassia, Volkswagen Polo R WRC 1:57.46,9
2. Ostberg/Andersson, Ford Fiesta RS WRC +33,0
3. Hirvonen/Lehtinen, Citroen DS3 WRC +42,0
4. Neuville/Gilsoul, Ford Fiesta RS WRC +1.07,1
5. Sordo/Del Barrio, Citroen DS3 WRC +2.40,1
6. Al-Attiyah/Bernacchini, Ford Fiesta RS WRC +3.24,1
7. Block/Gelsomino, Ford Fiesta RS WRC +4.46,5
8. Guerra/Rozada, Citroen DS3 WRC +6.03,4
9. Prokop/Ernst, Ford Fiesta RS WRC +6.25,4
10. Atkinson/Prévot, Citroen DS3 WRC +7.15,1


forrás: Rallysport.hu