V8 Supercars: Stoner a fél mezőnyön átrágta magát

A MotoGP tavaly év végén visszavonult kétszeres világbajnoka, Casey Stoner e hétvégén túlesett a tűzkeresztségen, hiszen teljesítette első versenyhétvégéjét autóversenyzőként, az ausztrál V8 Supercars bajnokságban. Stoner az adelaide-i szezonnyitó pénteki első futamán még egy defekt miatt kiesett, szombaton viszont a fél mezőnyön átrágta magát, és 15.-ként ért célba.


Az előzőnapi kiesése miatt ugyanis ezúttal a 30 fős mezőny végéről kellett rajtolnia, de becsületére legyen mondva, hogy nem kevesebb mint 15 pozíciót tudott javítani rajthelyéhez képest a leintésig, miközben a verseny 8. leggyorsabb körét is megfutotta. Semmiképp sem vallott tehát szégyent első versenyhétvégéjén autóversenyzőként, de nem tagadja, van még hová fejlődnie.

„Tegnap végre megízlelhettem az autóversenyzés valós ízét, és összességében azt kell mondanom, hogy most már valamivel több sejtésem van a dolgokról. Volt néhány dolog, ami miatt aggódtam előzetesen, de végül jobban ment, mint gondoltam. Rengeteg mindenre kell figyelni a pilótafülkében, illetve a beállítások és a futómű-geometria kapcsán, és miután 24 éven át csak a motorokról tanultam, sok időre lesz szükségem, mire mindent megértek a versenyautók működéséről” – kezdte élménybeszámolóját az autosport.com-nak nyilatkozva az ausztrál.


„Kifejezetten elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. Tegnap nem tudtuk megfelelő működésre bírni az autót, de ma már kétségkívül jobban boldogultunk vele, és én is magabiztosabbnak éreztem magam a volán mögött. Remélhetőleg idővel minden jön majd magától, de őszintén szólva én csak szeretném jól érezni magam, és versenyezni egy jót néhány fickóval” – árulta el fő indítékait Stoner, akinek tehát világmegváltó szándékai és tervei nincsenek az autósportokban.

„A fő célom ma az volt, hogy ne fékezzem defektesre a kereket, ahogy tegnap, beérjek a célba, és megpróbáljam minél jobban élvezni a vezetést. Mindenkivel nagyon jó volt versenyezni, mindannyian hagytunk egymásnak elég helyet, és volt néhány komoly csatám a pályán. Ez nagyon-nagyon élvezetes volt, és most azt kívánom, bárcsak holnap is lenne egy verseny. De sajnos ez a hétvége most ennyi volt” – fogalmazott lelkesen új „játékszeréről” az ausztrál, akinek a V8 Supercars következő versenyére május első hétvégéig kell várnia.

forrás: formula.hu