Hamilton állítja, a Mercedes versenyt nyerhet idén

Amióta megérkezett a Mercedeshez, Lewis Hamilton végig igyekezett alacsonyan tartani a várakozásokat - a pontok elérését, a versenyek befejezését tartotta a csapat legfőbb célkitűzésének az idei szezonra.
Utolsó tesztnapját követően azonban némileg átértékelte a helyzetet. 


Hamilton szombaton 1:20,556-os legjobb köridőt jegyzett Barcelonában, aminek egyik riválisa sem tudott a közelébe kerülni, és amire a sport résztvevői és követői egyszerre kapták fel a fejüket.
„Azt hiszem, a szezon egy pontján képesek leszünk majd arra, hogy versenyt nyerjünk” - jelentette ki Hamilton a szombati nap végén. - „Legalábbis remélem, hogy így lesz, de hogy pontosan a szezon melyik szakaszában, azt nem tudom.”

Mindehhez azonban gyorsan hozzátette az ilyenkor szokásos mondókát is, felhívva mindenki figyelmét, hogy ne lássanak bele a kelleténél többet a tesztbe, hiszen ő nem a riválisokhoz, hanem a csapat 2012-es formájához viszonyította a Mercedes fejlődését.

„Valójában nem történt semmi olyan, amin meg kellene lepődni, Mindenki a saját programját végezte eltérő üzemanyagszinttel, szóval csak egy átlagos tesztnap volt” - mondta.
„Fontos, hogy továbbra is két lábbal álljunk a földön, és felismerjük, hogy még mindig rengeteg feladat áll előttünk. A Mercedes mindenesetre kiváló munkát végez a motorok és az autó terén is. Mindenképpen jobb a helyzet, mint tavaly.” 

forrás: hírado.hu