Monje és Valente vezeti idén a Campos Racing két SEAT-ját

A Campos Racing nemrégiben bejelentette, 2013-ban két SEAT Leont indít a WTCC-ben, ám versenyzőinek kilétét eleddig jótékony homály fedte. Szerdán viszont hivatalos keretek között nyilvánosságra hozták, hogy Fernando Monje( a kép közepén) és Hugo Valente fogja vezetni idén a csapat két autóját.


Monje tavaly – technikai fölényét is kihasználva – magabiztosan hódította el a WTCC közvetlen előszobájának számító ETCC (túraautó Európa-kupa) bajnoki címét, miközben hét fordulón a WTCC-ben is rajthoz állt (az első kettőn, illetve az utolsó ötön), ahol összesen két vb-pontra futotta az erejéből.

Új csapattársa, a spanyol nevű, de valójában francia Hugo Valente tavaly a francia SEAT Leon Szuperkupában versenyezte végig az évet, ahol az utolsó futamra még a bajnokság éllovasaként utazott, ám végül be kellett érnie az év végi 2. hellyel. Valente élete első WTCC-futamait a tavalyi sanghaji hétvége alkalmával teljesítette, de a pontszerzés közelébe akkor nem tudott odakerülni.

A Campos Racing ezzel egy időben idei ETCC-s versenyzőpárosát is bejelentette, az ukrán Igor Skuz és az osztrák Wolfgang Treml személyében.

forrás: P1Race.hu