Peterhansellel egy mezőnyben versenyez a magyar quados

Az olasz Bajával kezdte meg a jövő évi dakaros felkészülést Somfai Mátyás, akit feldob, hogy nemzetközi mezőnyben teheti próbára magát. 




A Sandlander Team quadosa a pénteki 8 kilométeres prológot a kilencedik helyen teljesítette a világkupa mezőnyben.

„Végre motoron!” – összegzett röviden a sportoló, aki megtiszteltetésnek nevezte, hogy ilyen mezőnyben mehet.

„Igazán különleges emberekkel találkoztam, elképesztőnek tartom például Stéphane Peterhansel sportszeretetét, aki januárban autóval nyert egy Dakart, most pedig itt motorozik. Ő példát mutat abban, mit hogyan kell csinálni”.

A quados arról is beszámolt, hogy a motoros mezőnyt egy korábbi baleset sérültje vezette fel, akit a kerekesszékéből segítettek fel kétkerekű motorjára.

„A lábát ragasztószalaggal rögzítették a lábtartóhoz, amit fémkeret véd. Nem eshet, nem lassulhat, nagyon nagy tisztelet jár neki akaraterejéért!”.

A mai szakaszon a versenyzők képet kaptak arról, mi vár rájuk a hétvégén. A kavicsos patakmedrek és mély gázlók mindent és mindenkit eláztattak.

„Két fokos lehetett a víz, felspriccelt a nyakamba és folyt le a hátamon, utána meg abban ültem” – vázolta a helyzetet Somfai Mátyás.

Pócsik László, a Sandlander csapatfőnöke elmondta: a hétvégével megkezdődött a quados felkészítése a 2014-es Dakarra.

„Ez az első idei verseny, ahol valódi nemzetközi mezőny van. Azért vagyunk itt, hogy felmérjük, Matyi hol tart a képességei alapján és hová kell fejlődnie év végére” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy ezzel az UNIQUA Safety Car-projekt is folytatódik, a csapat végigkíséri majd a versenyző szakmai munkáját.

Az E-ATV KTM 690RR-rel versenyző quados ideje a kilencedik helyre volt jó a prológon, 7 perc 43 másodperc alatt teljesítette azt, amit a legjobb Alessandro Ruosonak 1 perc 37 másodperccel gyorsabban sikerült. Stéphane Peterhansel 1 perc 10 másodperccel van Somfai Mátyás előtt, a negyedik helyen.

forrás: Sandlander Team