Madaras Norbert visszatér a válogatottba

Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott két hónapja hivatalban levő szövetségi kapitánya már a közeljövőben számít a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbertre a nemzeti csapatban.



A háromszoros ötkarikás aranyérmes pólósból lett szakvezető erről abban a pénteki nyilatkozatában beszélt, amelyet a válogatott hivatalos honlapjának (www.vlv.hu) adott.
Eddigi tapasztalatairól szólva azt mondta, hogy a nemzeti együttesnél „a generációváltás láthatóan megtörtént".

Benedek, akinek bemutatkozó világversenye a július-augusztusi barcelonai vb lesz, eddig 29 játékost hívott meg a különböző kereteibe, és még további három játékossal számol.

„Az eddig sérülése miatt távolmaradó Hárai Balázson kívül még két olyan játékos van, akinek a szereplésével kalkulálok a közeljövőben: Madaras Norbi és Tóth Marci. Mindenki más, akire számítok az elkövetkező hónapokban, a világbajnokságig, benne volt az idei három felkészülési hét keretében" – jelezte a kapitány, aki a „tesztelési szakasz" után nagyjából 18 fővel kalkulál.

„A bő keret kialakult, több játékos kipróbálását nem tervezem, de természetesen a klubszezon még hosszú, azaz ha kiemelkedő teljesítményt látok akár a bajnokságban, akár a nemzetközi kupameccseken, akkor bárki számára nyitva áll az út" – tette hozzá.

A balkezes Madarasra külön kitérve Benedek úgy fogalmazott, hogy az olasz Recco erőssége csatlakozik a kerethez.

„Ő az elmúlt években az egyik leginkább meghatározó játékosa volt a magyar válogatottnak és szeretném, ha ez a jövőben is így maradna. Rengeteg ideje volt gondolkodni, és örülök, hogy végül úgy döntött, teljes mellszélességgel, az elejétől kezdve vállalni tudja a munkát" – jelentette ki.

Tóth Mártonnal kapcsolatban arról beszélt, hogy folyamatosan figyeli a szintén Olaszországban légióskodó pólós teljesítményét.

„A képességei alapján mindenképpen megérdemli, hogy lehetőséget kapjon, aztán természetesen neki is bizonyítania kell. Az biztos, hogy külföldről valamivel nehezebb bekerülni a válogatottba" – mondta Benedek, aki kitért rá: alapvetően egy védekezésre koncentráló csapatot szeretne.

A válogatottnak március 24-én, vasárnap lesz a következő edzése a 27-én Olaszországban játszandó világliga-mérkőzés előtt, majd 30-án következik Kecskeméten az orosz válogatott elleni vl-találkozó.

E két erőpróba egyikét kell megnyernie az együttesnek ahhoz, hogy csoportgyőztes legyen és bejusson a világliga június közepi szuperdöntőjébe.

forrás: MTI