NBI: Simán nyert a Honvéd Pakson

Az előző heti 4-0-s hazai vereséget követően könnyedén nyert az Újpesten 6-0-ra nyerő Paks ellen a Budapest Honvéd az OTP Bank Liga 19. fordulójában.



Gyorsan megadta a meccs alaphangját a Budapest Honvéd, miután a 4. percben Vécsei és Vernes kényszerítőztek, előbbi pedig Siftert megkerülve a bal oldalról szerzett gólt. (0-1)

Már a 12. percben eldőlni látszott a találkozó, amikor Vécsei szintén a bal oldalon egy hosszú labdát kapott és újra magabiztosan kihasználta a helyzetét. (0-2)

Az első negyedóra végén kezdett ébredezni a Paks, előbb Tököli balról, majd Lázok jobbról lőtte el keresztbe a kapu előtt a labdát. A Honvéd azonban tudatosan húzódott hátra kétgólos előnyben, és veszélyes kontrákat vezetett. 

Némethnek egy kemény Lanzafeme-lövést kellett védenie, majd Vernes a 36. percben ugyanúgy hagyta ott Siftert, mint Vécsei a saját találatainál, néhány testcsel után ő is a hosszú alsóba lőtt. (0-3)

A második félidőben a Paks tovább próbálkozott a szépítéssel, a 48. percben Tököli lőtt kevéssel a kapu mellé, majd Kemenesnek egy közeli Eppel-lövésnél kellett hatalmasat védenie. 

A hajrában a hazaiak már fáradni látszottak, folyamatosan próbálkoztak, de nem sok veszélyes helyzetet tudtak teremteni, így az előző forduló eredményeinek ismeretében meglepetésgyőzelmet aratott a Budapest Honvéd.

 MVM Paks-Budapest Honvéd 0-3 (0-3)
 gólszerzők: Vécsei (4., 12.), Vernes (36.)

forrás: hatharom.hu