Az RML Mullerrel és Chiltonnal indul idén

Végre megérkezett a várva várt bejelentés: a tavalyi világbajnok alakulat, az RML két Chevrolet Cruze-zal áll rajthoz idén, amelyeket a háromszoros világbajnok Yvan Muller, valamint a brit túraautó-bajnokság 2011-es privát bajnoka, Tom Chilton fog vezetni.


Sokáig húzták a döntés, de végül megszületett: a tavaly még a Chevrolet gyári támogatását maga mögött tudó RML-istálló megtartotta 2008, 2010 és 2011 világbajnokát, Yvan Mullert, mellé pedig Tom Chiltont szerződtette. Így három helyett ezúttal két Chevrolet Cruze-t indít majd az alakulat 2013-ban. A tavaly a csapat színeiben világbajnoki címet szerző Rob Huffról már pár napja tudjuk, hogy idén az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport versenyzője lesz, míg Alain Menu sorsára a szerdai genfi Motorshow-gálán fog fény derülni.


„A Chevrolet-val való együttműködésünk természetes befejezéséhez érkezett, és miközben mérhetetlenül büszkék vagyunk arra, amit elértünk, az idő halad és úgy tekintünk erre, mint egy teljesen új kihívásra” – idézi a vezérigazgató, Roy Mallock szavait az fiawtcc.com.

„A versengés a WTCC-ben továbbra is félelmetes és nem becsüljük alá az előttünk álló kihívást, különösen azért, mert elég szűkös szezon előtti tesztlehetőségeink lesznek.”

„Örülünk, hogy időben sikerült szerződést kötnünk” – nyilatkozta a WTCC-projektért felelős Ron Hartvelt. „Mindenki keményen dolgozott, hogy ott lehessünk a rajtrácson Monzában, így most előretekinthetünk az Yvannal és Tommal közös munkára, hogy ez az év emlékezetes legyen. Yvan 2010 óta velünk van, szóval profitálni tudunk ebből a folyamatos részvételből.
Tom új az RML-nél, de első idénye során bizonyította természetes képességeit és sebességét, szóval úgy gondolom, az elejétől nagyon értékes lehet.”

Yvan Muller, aki tehát negyedik szezonjára készül a csapattal, s az eddigi három alkalomból kétszer világbajnok lett, így nyilatkozott: „Nagyon fel vagyok tüzelve az új szezonra és rendkívül motivált vagyok, hogy újra a címért harcoljak. Négy éve az RML-nél vagyok és nagyon örülök, hogy folytatjuk ezt a hosszú együttműködést. A legnagyobb tisztelettel érzek a csapat iránt és maximálisan bízom benne, hogy képesek felkészíteni és versenyeztetni egy nyerő autót.”

Tom Chilton, akinek az öccse, Max idén mutatkozik be a Formula-1-ben a Marussia istállónál, hasonlóan vélekedett: „2013 nagyon izgalmasnak tűnik számomra. A tavalyi igazi tanulóév volt nekem, mind az új bajnoksághoz, mind az új pályákhoz való alkalmazkodás tekintetében. Most már megvan a tapasztalatom, és a célom az, hogy az elejétől kezdve versenyképes legyek és a folyamatos dobogót érő teljesítményre koncentráljak. 

Az RML egy topcsapat és már tényleg alig várom, hogy a Cruze volánja mögé ülhessek. Tudom, hogy sok dolgot kell gyorsan megtanulnom, de hiszem, hogy az egyik legjobb csapatnál vagyok, hogy megtanítsák nekem ezeket.”

forrás: P1Race.hu