A Ferrarit nem aggasztja a Red Bull formája

A Ferrari pilótái, Fernando Alonso és Felipe Massa beismerték, nem aggódnak azért, mert a Red Bull a téli tesztek alapján az a csapat, amelyet le kell győzni.


A csapatok között elfogadott tény, hogy RB9-esével a Red Bull kisebb előnyben van, de az élcsapatok között alig csak néhány tizedmásodperc a különbség.

A Ferrari párosa elmondta, nem az övék a leggyorsabb autó, de azt sem bizonyítja semmi, hogy nem lehetnek harcban a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj megnyeréséért.

"Nehéz az ellenfeleket felmérni - lehetetlen" - mondta el Alonso. 


"Nem tudod megmondani a barcelonai focicsapat edzésén sem, hogy megnyerik-e a vasárnapi meccset, mert még csak bemelegítenek. Nem hiszem, hogy látva Rafael Nadalt, vagy Novak Djokovicsot bemelegíteni meg lehetne mondani, ki nyeri a meccset. Majd Ausztráliában kiderül. Nem szabad elfelejteni a célt és azt sem, hogy 0.7-0.8 másodperc volt a különbség a tavalyi év végén. De közelebb vagyok a Red Bullhoz és a McLarenhez, akik a legerősebbek az idei évben."
 
Massa elmondta, a Red Bull pályán mutatott teljesítménye különösen lenyűgözte.

"A Red Bull nagyon versenyképes autó. Nagyon stabil és ahogy látni lehet nagyon jó a hátsó része is. Kiegyensúlyozottak a gumikopással hosszú etapokon. De vannak más erős autók is. A Mercedes jó ezen a pályán (Barcelona) egy körön és hosszú etapokon sem rosszak. De az első versenyen és az első időmérő edzésen pontosan meg fogjuk tudni, hol állunk. Remélhetőleg jobban kezdjük a szezont mint tavaly és remélem, ezt meg is tudjuk valósítani."

Habár a Red Bull talán kimagaslik a mezőnyből, Alonso nem lát okot arra, miért ne tudna a Ferrari Ausztráliában dobogós helyezésért harcolni.

"Nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de a tavalyi évvel ellentétben nincs 1.6 másodperces lemaradásunk. Jobb pozícióból kezdünk. Így ha tavaly negyedikek lettünk, miért ne lehetnénk idén jobbak?"


forrás: f1hungary.fw.hu