WRC: Ogier nagy napja a Svéd Ralin

Hatból ötöt megnyert, egyszer pedig a második helyen érkezett célba Sebastien Ogier a Svéd Rali pénteki gyorsasági szakaszain és magabiztos, fél perc feletti elõnyre tett szert a második helyen célba érkezõ Sebastien Loeb és a harmadik helyezett Jari-Matti Latvalával szemben. 


A Svéd Rally péntek délutáni szakaszain már senki nem volt képes feltartóztatni Sebastien Ogier Volkswagen Polo WRC-jét, a francia fiú mindhárom szakaszon abszolút idõt autózott, amivel fél perc fölé tornászta elõnyét az elsõ helyen.

Így aztán a svéd világbajnoki futamelsõ teljes versenynapján, az elsõ hely sorsa igazából egy pillanatig sem volt kétséges. Ogier a nap végére fél perc fölé tornászta elõnyét üldözõivel szemben. "Hihetetlen napunk volt, fantasztikusan érezzük magunkat. Az autó egyszerûen tökéletes, nagyon boldog vagyok." - ujjongott hét gyorsasági szakasz után Ogier.

Amennyire sima volt az elsõ hely sorsa, olyannyira szoros a küzdelem a dobogó másik két fokáért. Mivel Mads Ostberg elég rosszul indított, így a nap nagy részében Sebastien Loeb és Jari-Matti Latvala folytatott ádáz csatát a második helyért. Afinn és francia, folyamatosan váltotta egymást a második-harmadik helyen. A pénteki nap utolsó elõtti gyorsasági szakaszán Loeb került elõre, estére azonban Ostberg is megérkezett Latvaláék mögé, így holnap még komoly küzdelemre van kilátás a dobogós helyekért.

 A Svéd Rali állása a 8.gyorsasági után:
1. Ogier/Ingrassia, Volkswagen Polo R WRC 1:16:00.1
2. Loeb/Elena, Citroen DS3 WRC +31,4
3. Latvala/Anttila, Volkswagen Polo R WRC + 33,1
4. Ostberg/Andersson, Ford Fiesta RS WRC +42,3 (20 mp bünti)
5. Novikov/Minor, Ford Fiesta RS WRC +1.11,7
6. Tidemand/Floene, Ford Fiesta RS WRC +1.22,1
7. Hänninen/Tuominen, Ford Fiesta RS WRC +1:49.5
8. Neuville/Gilsoul, Ford Fiesta RS WRC +2:00.2
9. H. Solberg/Axelsson, Ford Fiesta RS WRC +3:25.3
10. Prokop/Ernst, Ford Fiesta RS WRC +4:43.3
... 30. Hirvonen/Lehtinen, Citroen DS3 WRC +25.53,0


forrás: Rallysport.hu