Volvo-kupa: Hat góllal nyertek a nagyok a kicsik ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott 13–7-re legyőzte a magyar juniorválogatottat a kecskeméti Volvo-kupa 1. fordulójában.



Volt már színvonalasabb Volvo-kupa is a sportág történetében, ezúttal azonban egy igazi csemegét láthatott a kecskeméti közönség. A torna második mérkőzésén a magyar felnőttválogatott a junior nemzeti csapattal játszott. 

Kis Gábor egy szempillantás alatt emelte ki a labdát centerben, s szerezte meg a nagyválogatott és a mérkőzés első gólját a 23. másodpercben. A juniorok némileg megilletődötten kezdtek pár perc elteltével azonban felvették a ritmust. 

Elsősorban Kis fizikai fölényével nem tudtak mit kezdeni a „kicsik", a második találat is azután született, hogy a centerről kiállítottak egy játékost, a fórt pedig Török Béla használta ki. Később Salamon Ferenc találatának köszönthetően 3–0 állt az eredményjelzőn az első szünetben. A mérkőzés képe a második negyedben sem változott.

A juniorok küzdöttek, de a lövéseik gyengének minősültek, így a blokkok erdejében utat találó lövéseket is hatástalanította Bisztritsányi Dávid, a nagyválogatott kapusa. 

A második negyedben Bundschuh Erik, Kis és Somogyi Balázs is betalált már, amikor fórból megszerezte az első gólját a juniorválogatott. Jansik Szilárd szépen használt ki egy emberelőnyt.

A negyed vége előtt hét másodperccel Kis vált le emberéről, s szépen húzta a labdát a kapuba – megszerezve ezzel saját maga harmadik találatát a mérkőzésen: 7–1-re vezetett a felnőtt válogatott a nagyszünetben. 

Aztán a harmadik negyedben a „kicsik" védekezése feljavult, a nagyválogatott pedig jócskán visszavett a gólgyártás üteméből. Olyannyira, hogy Csapó Miklós, Manhercz Krisztián két találatával zárkózott a juniorválogatott. 

Az utolsó negyednek 8–3-as állással vághattak neki a csapatok. A negyedik játékrészben aztán mindkét oldalon látványos pólót láthatott a kecskeméti közönség. Igazi gólgálával ért véget az összecsapás, a vége 13–7 lett. 

VOLVO-KUPA, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–MAGYAR JUNIORVÁLOGATOTT 13–7 (3–0, 4–1, 1–2, 5–4)


forrás: NSO.hu