Ogier: Hihetetlen volt az autó!

Sebastien Ogier egyáltalán nem számított arra, hogy ilyen gyorsan sikeresek lesznek a WRC-ben a Volkswagennel. Sebastien Loeb elmondta: hibáztak, és utána nem tehettek többet. 



A 29 éves Ogier már péntek reggel magához ragadta a vezetést, és az utolsó szakaszon is a leggyorsabb időt futva zárta az eseményt. A francia 41.8 másodperces előnnyel ért be a célba honfitársa, Sebastien Loeb előtt.

Mindez azt jelenti, hogy a VW már a második futamán nyerni tudott az új géppel, így a visszatérés mindenképp sikeres projekt – Monte Carlóban a második pozícióban zártak.

„Meg kell köszönnöm nekik (a csapatnak), mivel egész hétvégén tökéletes autót adtak nekem”- idézte Ogiert a wrc.com. „Sohasem volt ilyen autóm. Hihetetlen.”

„A győzelem lenyűgöző volt, de egyben meglepetés is. Nagyon sok időt és energiát fektettünk bele az előkészületekbe – tavaly is egész évben -, de nem számítottunk rá, hogy ilyen hamar rendelkezni fogunk ezzel a teljesítménnyel. Ennél jobb nem is lehetett volna”- folytatta Ogier.

„Ma reggel Sebastien nagy nyomás alá helyezett. Repült a szakaszokon. Próbáltuk maximális kockázat nélkül követni, de nyomnunk is kellett, mert annyira gyors volt. Lenyűgöző dolog így nyerni.”

Loeb úgy gondolja, hogy már az első szakasz előtt elbukta a hétvégét, a kvalifikációs felvonásban: „Nagyon sokat vesztettünk ennek következtében. 

Nem jutottunk jó pozícióba, majd utána változtattunk a beállításokon, hogy megpróbáljunk javítani pár dolgon, de mindez két hibához vezetett az első napon, és egyben 30 másodpercet veszítettünk. Rendben, Sebastien Ogier pedig nem hibázott. Tökéletes ralit csinált. Ennél többet nem tehettem.”

forrás: f1-live.hu