Nehezen nyertünk Románia ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott Debrecenben 9–8-ra győzött Románia ellen a világliga európai selejtezőjének C-csoportjában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll a kvartett élén. 


Románia ellen kötelezőnek számított a győzelem megszerzése – pláne hazai pályán –, keleti szomszédaink azonban nem adták könnyen a három pontot. A mérkőzés első gólját Andrei Busila szerezte – Nagy Viktor feje fölött vágta a kapuba a labdát –, a Szeged korábbi román légiósa pedig ezután is elemében volt. A magyar csapat gyenge kezdés után Decker Ádám és Varga Dániel találatával fordított, de az első negyed 2–2-vel zárult.

A folytatásban sem lett jobb a helyzet, Busila tarthatatlannak bizonyult, a negyedik góljával zárult a második játékrész, 5–4-re vezettek ezzel a románok.

A nagyszünet után Decker Attila állt a magyar kapuba, aki remekül szállt be a meccsbe, védéseivel, valamint Varga Dániel és Szivós Márton góljaival ismét átvette a vezetést a magyar csapat. Az ellenfélnél 24 perc után továbbra is csak nagyváradi gólszerzőt jegyezhettünk fel, Mihnea Chioveanu tudott duplázni a harmadik negyedre „lecsendesedő" Busila mellett.

A záró játékrész elején egy szolnoki játékos villant meg, ám sajnos Ramiro Georgescu volt az, aki egy bombával 7–7-re alakította az állást. A hátralévő időben Decker Ádám góljára még válaszoltak a vendégek, Török Béla emberelőnyös találatára viszont már nem, így ha nehezen is, de egy góllal sikerült legyőzni Romániát, és négy mérkőzés után is hibátlan mérleggel vezeti csoportját a Benedek Tibor által irányított magyar válogatott.


 C-CSOPORT, 4. FORDULÓ

 MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 9–8 (2–2, 2–3, 3–1, 2–2)

forrás: NSO.hu