Jerez: De la Rosa Ferrarija elfüstölt, eddig Räikkönen a leggyorsabb

A Formula–1-es jerezi teszt utolsó napján eddig a Lotus E21-et először kipróbáló Kimi Räikkönen a leggyorsabb. A 9 órakor kezdődő gyakorláson a finn pilóta 1:19.157-tel áll az élen. 


Érdekesség, hogy Lewis Hamilton már másfél óra alatt több kört tett meg ma, mint az egész szerdai teszten – igaz, ott egy fékhiba hamar meggátolta a további gyakorlást, és végül csak 15 körig jutott.

A záró napon  Sebastian Vettel is autóba ült, eddig 1:20.155 a legjobbja. A mezőnyben egyedüliként Fernando Alonso az autóvezetés helyett inkább a fizikai felkészülést választotta, pénteki helyettese, Pedro de la Rosának azonban egy felvezetőkör után egyből meg is állt az autója a 7-es és a 8-as kanyar között, így 10 óra után kevéssel sor került az első piros zászlós időszakra is. Az autó ugyan nem gyulladt ki, de sűrű füstfelhő jött az F138-as hátuljából, így tűzoltó készüléket kellett bevetni.

Nem sokkal később jött a következő félbeszakítás, ezúttal Esteban Gutiérrez Sauberje állt meg, az újraindítás után pedig Räikkönen említett ideje mellett Jean-Éric Vergne is szépen javított, a francia versenyző jelenleg 1:19.361-et tud felmutatni, a harmadik a sokáig vezető Sergio Pérez 1:19.696-tal.

A pénteki teszt nagy hidegben kezdődött, alig négy fokot mértek a startnál. A mai gyakorlás 9-től 17 óráig tart, s ennek végeztével legközelebb február 19-én gyűlik össze a mezőny Barcelonában, ahol ugyancsak négynapos teszttel folytatódik a felkészülés. 


forrás: NSO.hu