DVSE: Gyöngyösit felmentették, Varga T. a megbízott edző

Már nem Gyöngyösi András a Debrecen férfi vízilabdacsapatának edzője. Hivatalos tájékoztatás reggel még nem volt az ügyben, de tegnap már nem ő ült a csapat kispadján a Radnicski Kragujevac elleni Európa-kupa-elődöntő visszavágóján. A klub nemrég megerősítette: Gyöngyösit felmentették a posztjáról. 


Nagyon úgy fest, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás jelenleg az egyedüli illetékes személy a klubnál, hiszen ő a DVSE elnökeként, megbízott edzőjeként (igaz, a jegyzőkönyvbe az olasz játékos, Alex Giorgetti bátyjának, a klubnál utánpótlásedzőként alkalmazott Michele Garalti Giorgettinek a neve került be, de az instrukciók, az időkérésre vonatkozó jelzések mind-mind Vargától érkeztek), csapatkapitányaként, gólvágójaként hajlandó beszélni.

 „Nehéz volt feldolgozni mindazt, ami az elmúlt egy hétben történt a klubnál, emiatt attól tartottam, hogy a csapat sokkal jobban szétesik fejben, de szerencsére ennek az ellenkezőjét bizonyítottuk. Gratulálok a játékosoknak, hogy ennyire összeszedték magukat, és végrehajtották mindazt, amit az elmúlt egy-két napon gyakoroltunk.

 Örülök neki, hogy ekkora szívvel-lélekkel játszottunk, és ha a 3–1-es vezetésünk után nem támogatják meg a játékvezetők az ellenfelet, talán a döntőbe jutás is sikerülhetett volna. De még egyszer hangsúlyozom, így is nagyon elégedett vagyok” – mondta a mérkőzésről egy szuszra Varga Tamás, aki egyértelműen kerülte a Gyöngyösi Andrással kapcsolatos kérdéseket. A vlv.hu-nak azonban némi információt csöpögtetett.

„Jelenleg a csapat játékos-edzője megbízottként, határozatlan időtartamra én vagyok. A segítőm Michele, Alex testvére. Egyelőre ennyit tudok mondani.”

Ebből pedig más következtetést, mint hogy Gyöngyösi többet már nem ül le a DVSE kispadjára, nehéz lenne levonni.