DTM: Ralf Schumacher marad a Mercedesnél

Az előzetes hírekkel ellentétben Ralf Schumacher egy újabb évet marad a DTM-ben a Mercedes istálló pilótájaként.


A 6-szoros Formula-1-es futamgyőztes Ralf Schumacher 2008-ban szerződött a Mercedes DTM csapatához, ahol a legjobb szezonjában 2011-ben a bajnokság 8. helyén zárta az évet. Tavaly azonban csak a bajnokság 17. helyét sikerült megszereznie, így sokáig bizonytalan volt az, hogy maradhat e a Mercedes DTM csapatában.

A Mercedes Schumacher maradása mellett egyúttal azt is megerősítette, hogy a Formula-3 Euroseries és az FIA Formula-3-as Európa bajnokságának 2012-es győztese, Daniel Juncadella is a DTM-ben folytatja a pályafutását. A 21 éves spanyol pilóta így Gary Paffett, Robert Wickens, Christian Vietoris, Roberto Mehri és Ralf Schumacher mellett már a Mercedes hatodik, szerződéssel rendelkező pilótája. 


A spanyol El Mundo újság értesülései szerint Juncadella a Mercedestől a DTM mellett Formula-1-es lehetőséget is kap, hiszen az idei szezonban ő lesz a Mercedes GP teszt és tartalék pilótája.

Schumacher és Juncadella szerződtetésével úgy tűnik, egyre kisebb az esély arra, hogy a Mercedesnél sikeres tesztet végrehajtó 28 éves lengyel pilóta, Robert Kubica a Rali Európa bajnokság (ERC) mellett a DTM-ben is induljon az idei szezonban.


forrás: formula.hu