Az Opel a Corsával száll be az R5 bizniszbe

Az Adam után a Corsából is raliautót épít az Opel Motorsport, egy R3-as mellett egy R5-ös változat is elkészül a hamarosan bemutatkozó új Corsa alapjain.



Az R5-ös kategória ugyan még gyerekcipõben jár, de már most egyre több márka szemezget egy olyan modellel, mely megfelel a kategória elõírásainak. A napokban az Opellel kapcsolatban röppent fel a hír, hogy az új projektjük egy R5-ös autóról fog szólni.

A német gyár tavaly novemberében már bejelentette, hogy vissza szeretne térni a ralis pályákra -ezt elsõ körben pedig az Opel Adam-mal szeretnék megvalósítani, mely az R2-ben bizonyíthatna. Jövõre egy R3-as Corsa leleplezésére készülnek, míg 2015-ben szintén egy Corsa alapjaira épült autóval tûnnének ki a ralis mezõnybõl. A típusok közül pedig a legutóbbit tervezik a mérnökök mint R5-ös modellt.

A márka egyébként szép múltra tekint vissza -gondoljunk csak az 1982-es gyõzelemre, ahol Walter Röhrl egy Asconával a bajnoki címet hódította el. Emellett Európa bajnok lett a márka 1974-ben és ’79-ben.

"Táplálkozunk a múltból, és a korábbi sikerek nagy lendületet adnak a terveinkhez. Nemsokára visszatérünk a ralisok közé, és a csapat profilját teljesen átszerveztük ennek megfelelõen.” – mondta Dr. Thomas Sedran, az Opel menedzsere.

A német autóklub kifejezetten örült a hírnek, hogy egy számukra hazai márka szeretné kivenni a részét a versenyzésbõl: "Örömmel fogadtuk tavaly a hírt, mikor az Opel bejelentette terveit az Adam-mal. Kiváló partnerre leltünk egymásban, és bízom benne, hogy a közös nézet elõrébb viszi a márkát egészen az elsõ helyig..."- mondta el az ADAC elnöke, Hermann Tomczyk.

Rendesen fel kell kötni a nadrágot az Opelnek, ha versenyben szeretnének maradni a leendõ R5-ös modellel, hiszen olyan ellenfelekre számítatnak majd a kategóriában, mint a Peugeot, a Citroen a Ford és talán a Honda is.

forrás: Rallysport.hu