A Nissan 2014-ben visszatér a Le Mans-i autóversenyre

A Nissan a 2014-es Le Mans-i 24 órás autóversenyre egy innovatív projekttel tér vissza, amely a tavalyi évben díjnyertes Nissan DeltaWing kísérleti versenyautó úttörő szellemiségét kívánja tovább vinni.



A Nissan vezérigazgatója, Carlos Ghosn ma a japán Yokohamában a Nissan sportmodellekre és motorsportra specializált globális márkája, a Nismo új központjának megnyitóján mondta el, hogy ismét részt kívánnak venni a Le Mans-i autóversenyen.

Ghosn utalt arra, hogy a projekt alapja az innováció és az élmény teljesen új megközelítése, valamint megerősítette, hogy a cég ismét részt vesz a versenyen a kísérleti autóknak fenntartott 56-os boxból indított, radikálisan új versenyautóval, amely elektromos technológiai újításokat is felvonultat majd.

A verseny során tesztelik az új, innovatív erőátviteli technológiát, és az adatokat megosztják majd az Automobile Club de l Ouest (ACO) szervezettel és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (Federation Internationale de l Automobile - FIA), hogy értékelhessék az áttörést jelentő technológiát az LMP1 kategóriájú versenyautók közé történő esetleges visszatérést megelőzően.


„Le Mans-ba olyan autóval térünk vissza, amely mind a közúti, mind a versenyautóinkban alkalmazott elektromos technológia nagysebességű tesztrendszereként működik majd a legkeményebb körülmények között" - mondta Ghosn.

A vezérigazgató bejelentésével kifejezte a Nissan további, a teljesítmény és az autósport iránti elkötelezettségét, valamint azt a merész ambíciót, hogy megváltoztassák az elképzeléseket arról, mi minden lehetséges a teljesítményben.

A Nissan rövidesen további részleteket is közzétesz az új projekttel kapcsolatban.

forrás:  Nissan Magyarország