A Lada is túl van az első pályás tesztjén

Miközben a napokban a Honda gyári alakulata Aragónban próbálgatja az új Civicet, addig a LADA Sport Lukoil istálló is tesztelt: hétfőn és kedden James Thompson próbálta ki először a téli holtszezon során a LADA Grantát a franciaországi Magny-Cours-ban.



Ahogy egyre közelebb érünk a túraautó-világbajnokság monzai szezonnyitójához (március 24-én rendezik majd a futamokat), egyre több hírt hallunk a csapatok tesztjeiről. Most épp a LADA esett túl az első, pályán zajló gyakorlásán: James Thompson 70 kört tett Magny-Cours-ban, miközben az új motort és különböző versenybeállításokat próbálgatott.

„Nagyon elégedett vagyok a sebességgel és az autó teljesítményével, valamint a hosszú augusztusi tesztünk óta tett előrelépésekkel” – idézi a brit versenyző szavait az fiawtcc.com. „Úgy gondolom, keményen dolgoztunk a LADA Grantával, hogy maximalizáljuk az erősségeit, s egyben minimalizáljuk a gyenge pontjait. Különösen a váz egyensúlyára és a hosszú egyenesekben elért sebességre összpontosítottunk, és tettünk egy lépést előre az egy évvel ezelőtti autónkhoz képest. Ez a felújított változata a kocsinak reményt ad jobb összetett eredmények elérésére, különösen a versenyeken. Most a további fejlesztésekre kell fókuszálnunk, s már alig várom, hogy a Granta új megoldásait tesztelhessem.”

Victor Shapalov csapatfőnök is hasonlóan vélekedett a két nap után: „Fontos volt, hogy felmérjük az autó teljesítményét a végrehajtott fejlesztések után. A kocsi komolyan javult az aerodinamika, a sebesség és a vezethetőség tekintetében. James visszajelzései döntő fontosságúak abban, hogy megértsük, mely területeken van szükségünk még több fejlesztésre.”

A LADA Sport Lukoil február 25-től 28-ig tesztel majd újra a franciaországi aszfaltcsíkon, de akkor már James Thompson mellett ott lesz új csapattársa, Aleksei Dudukalo is.

forrás: P1Race.hu