Vb: Az ausztrál meccset is illik komolyan venni

A vasárnapi szünnapot követően Ausztrália ellen folytatja szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon. Mocsai Lajos együttesére a legszerényebb tudású csoportellenfél vár, de a csapat ezt a meccset is komolyan veszi. 


A mieink, eltekintve egy rövidebb második félidei periódustól, magabiztosan győzték le Egyiptomot a nyitányon, míg az ausztrálok 23 találattal maradtak alul a horvátokkal szemben.

„A legfontosabb, hogy két pontot szereztünk olyan mérkőzésen, amelyen a siker lelki többletet is eredményezett játékosainknak és persze a szurkolóknak – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak. 

– A világversenyeken az első összecsapás rendkívül fontos, hiszen több szempontból megalapozza a folytatást. Nekünk sikerült lerakni a stabil alapot Madridban, hiszem, hogy az Egyiptom ellen mutatottakra lehet építeni a következő fordulókban.”


Egy újabb siker pedig azt eredményezné, hogy a magyar csapat eléri elsődleges célját, a csoportból való továbbjutást. Az ausztrálok egyértelműen a leggyengébbek a csoportban, de ezt a meccset is illik komolyan venni:

„Egyik ellenfelünkkel szemben sem tehetjük meg, hogy nem készülünk ellene a világbajnoksághoz méltó összecsapásra. Ausztrália legjobbjait persze nem lehet a többi földrész élcsapataihoz hasonlítani, mégis le kell játszani vele a csoportmérkőzést. Ezen is két pontot adnak a győztesnek. Hangsúlyozom, a meccs az meccs, nem edzés. 

A taktikánkat pedig a gyakorlásokon csiszoljuk, finomítjuk, hogy aztán majd a horvátok és a spanyolok elleni csoportrangadókra lehetőleg minden összeálljon” – tette hozzá a kapitány.


Ausztrália–Magyarország  21.15 (Tv: Sport1 HD)

forrás: NSO.hu