Janics a házasságát is felrúgja, hogy szerb lehessen

Kész elválni férjétől Janics Natasa, hogy miután férje felvette a szerb állampolgárságot, újra hozzámenjen és így a jogszabályokat kijátszva már idén szerb színekben versenyezhessen, írja a borsonline.hu. 


Natasa úgy döntött, ha másképp nem megy, a jogszabályokat megkerülve lesz már az idén – újra – szerb kajakos. Miután a héten a sport­ág nemzetközi szövetsége (ICF) a magyarok javára döntött, bezárulni látszott előtte minden kapu.


"Csaknem biztosra veszem, hogy a fellebbezés után, az ügy alapos kivizsgálását követően megváltozik a határozat ."– mondta a héten a Borsnak Janics korábbi mene­dzsere, Csonka Gábor, aki még hozzátette, ha Natasa a lausanne-i Sportdöntőbírósághoz fordul, szinte biztos, hogy nyer, hiszen nemcsak szerb állampolgár, de a 2000-es olimpián is dél­szláv színekben szerepelt.

Nos, Janicsnak a „szinte biztos” a jelek szerint kevés, ugyanis a szerb Szpor­tszki Zsurnal című lap­nak megpendítette a lehetőségét (mivel tutira akar menni), hogy elválik a férjétől, majd miután a bolgár Andrian Dusev megkapja a szerb állampolgárságot, újra hozzámegy.

forrás: sport365.hu