Tarquininek mindig van még egy ász a kezében?

A jövőbeni Lada-pilóta Aleksei Dudukalo szerint korábbi csapattársa, Gabriele Tarquini nagyszerűen működik tanácsadóként, ugyanakkor ravasz is, hiszen nem árulja el összes titkát másoknak. 


Nem minden újonc kapja meg azt a lehetőséget a WTCC-ben, hogy csapattársnak egy bő 20 éves túraautós tapasztalattal bíró pilótát kapjon.

Aleksei Dudukalónak azonban szerencséje volt, hiszen 2011-ben és 2012-ben is a 2009-es világbajnok Gabriele Tarquini oldalán versenyezhetett, aki az orosz szerint alapvetően nyitott, ugyanakkor egyben nagy ravasz is. „Mindig azt mondja, hogy van még egy ász a kezében” – idézi Dudukalót a német Motorsport-Total.com. „Talán nem minden kártyáját teríti ki, de mindig minden kérdésre válaszol.”


Tarquini és Dudukalo – az orosz szerint még az is az előnyére válhat a későbbiekben, hogy általában le volt maradva az olasztól.

S az idei szezontól Ladával versenyző pilóta a Championat.com oldallal történt beszélgetése során nem is csinált titkot abból, hogy ez sokat segített neki: „Ha nem ilyen tapasztalt csapattársam lett volna, az eredményeim talán sokkal rosszabbak lettek volna. 

Alapvetően nagyon sokat tanulsz tőle. Néha ez nem túl sok, de mindig segítséget jelent. Amit tanultam, az 2013-ban segíteni fog nekem, hogy előrelépéseket tegyünk az új autóval.”

Dudukalo szerint abból is előnyt tudott kovácsolni, hogy a SEAT Leónnal csak ritkán tudott Tarquini közelébe kerülni, hiszen véleménye szerint ellenkező esetben az olasz nyilván kevésbé lett volna segítőkész: „Ha egy kicsit gyorsabb lettem volna, talán másképp történt volna, de valamivel mindig le voltam maradva mögötte. És akkor Gabriele segített nekem, hogy felzárkózzak.”

forrás: P1Race.hu