Withmarsh: Bolond, aki alábecsüli Schumachert

Martin Whitmarsh szerint Michael Schumacher minden kritikusából bolondot csinált Monacóban, amikor megszerezte az első rajtkockát.



A McLaren Mercedes csapatfőnöke még a Pirelliket illetően is meggondolta magát, és a Mercedes AMG versenyzőjével ért egyet: ne a gumik döntsék el a futamok kimenetelét.

Egy dolog biztos: Martin Whitmarsh személyében Michael Schumachernek egy prominens rajongója van.

„Meggyőződésem, hogy Michael még ebben az évben nyerni fog egy versenyt”- mondta a McLaren csapatfőnöke a Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung-nak.

„Mindenki, aki még mindig alábecsüli őt, az legkésőbb a múlt hétvégét követően egy bolond. Még egyszer megmutatta – mindenekelőtt – a kritikusainak azt, hogy még közel sem túl öreg.”

A csapatfőnök szerint nincs értelem arról spekulálni, hogy a német rekorder még mindig jó versenyző-e:

„Ez abszurd lenne. Ő az egyik, a valaha volt legjobbak közül.”

Whitmarsh annak is nagyon örülne, ha Schumacher hosszabbítana a Mercedesszel:

„Ez természetesen nagyon jó lenne a sportnak. Ő egy világmárka, akit az emberek a világ minden pontján ismernek.”

Ha már németek és német lapnak nyilatkozunk, akkor Sebastian Vettel mellett sem lehet csak úgy elmenni:

„Arról nem kell vitáznunk, hogy Sebastian az egyik legjobb versenyző ezen a planétán – és ennek ellenére le tudjuk győzni ebben az évben. Tavaly tökéletesen feküdtek a dolgok Sebastiannak és a Red Bullnak, de eddig minden szériának vége lett a Forma-1-ben”- fejtette ki a szakember.

Az egyik esélyes idén nem is lehet más, mint Lewis Hamilton: „Bízik magában és az autóban, és pontosan tudja azt, hogy idén világbajnok lehet.”

Whitmarsh korábban megvédte a Pirelli idei termékeit, mondván, hogy mindenkinek a munkájára kell koncentrálni, és nem az abroncsokat kell kritizálni.

Úgy tűnik, hogy most mégis megváltozott a véleménye:

„A Forma-1-et sprintversenyként ismerjük, melyben az ember és a gép folyamatosan a határon megy, vagy azon üldözik.”

„Ez többé már nincs így, mert arra kell figyelnünk, hogy az abroncsok ne menjenek tönkre túl korán”- alkotott Schumacherével megegyező véleményt Whitmarsh.

„Úgy gondolom, hogy nem lenne rossz, ha az abroncsok kevésbé lennének döntőek az eredményekben, és ismét más dolgokon múlna.”

Forrás: f1-live.hu