A Honda alelnöke szerint Stoner kiégett

Nemrégiben egy interjú készült Shuei Nakamotóval, a Honda alelnökével, melyben őszintén nyilatkozott Casey Stonerről, a Honda regnáló világbajnokáról is.



Miután Casey Stoner, a Repsol Honda ausztrál világbajnoka bejelentette, a szezon végén visszavonul, azonnal megkezdődtek a találgatások. Egyrészt amiatt, hogy vajon ki veszi át a helyét a csapatban, másrészt a visszavonulás okait kereste mindenki. Stoner még csak 26 éves, és ha belegondolunk, hogy a MotoGP talán legnagyobb alakja, a hétszeres világbajnok Valentino Rossi már a 33. életévét tapossa, érthetetlennek érezzük a döntést.


A Honda alelnökének, Shuei Nakamotónak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy csapata ismét régi fényében tündököl. A gpone.com-on megjelent interjúban szóba került a világbajnok helyzete is, amiről így nyilatkozott:


"Már a tavalyi idény végén elárulta, hogy idén visszavonul. Próbáltuk meggyőzni sokféleképpen, ám sajnos hajthatatlan volt. Véleményem szerint visszavonulásának oka egyszerű: kiégett. Már 14 éves kora óta Európában versenyez, és hatalmas nyomás alatt motorozta végig ezeket az éveket".


Állítólag amióta a Dorna rendezi a MotoGP futamokat, Stoner többször nemtetszését nyilvánította ki. Nakamoto erre így reagált: "Casey valóban nem olyan diplomatikus, mint amilyen gyors. A Dorna mindent megtesz annak érdekében, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére jó legyen a szervezés. Persze megértem, ha egy versenyzőnek nehéz ezt elfogadnia. Problémák mindig lesznek, nekünk az a feladatunk, hogy megoldjuk ezeket".


Bár még csak 5 futam zajlott le az idényből, Stonernek máris 20 pontos hátránya van az éllovas Jorge Lorenzo mögött. Nakamoto meg is jegyezte, hogy épp azért jelentette be Stoner még az idény elején a visszavonulásást, mert ha az idény vége felé teszi meg ezt, és tegyük fel, addigra Lorenzo világbajnok lesz, akkor mindenki azt gondolta volna, feladta a küzdelmet.


"Amióta bejelentette a visszavonulását, nem érzem rajta, hogy ugyanúgy versenyezne, mint eddig". - mondta, majd hozzátette: "Lorenzóval találkoztam már, ám nem tárgyalásról volt szó, egyszerűen csak bemutatkoztunk egymásnak". - utalva arra is, hogy Stoner kijelentette, őt legjobban Lorenzo tudná pótolni.


Forrás: sport24.hu