Räikkönen jobb lenne, mint Schumacher ?

A Lotus F1 Team finn versenyzője sokakat meglepett a sebességével a visszatérését követően.


Vannak, akik meglepődtek Kimi Räikkönen sebességén, míg vannak, akik kevésbé.


Kimi Räikkönen 2009-ben intett először búcsút a Formula-1-nek, miután a Ferrari kivásárolta a szerződéséből Fernando Alonso idő előtti érkezésének köszönhetően. Az olasz gárda úgy döntött, hogy a finn világbajnokot küldi el, és nem a súlyos balesetet szenvedett brazil Felipe Massát.


Ha megnézzük, hogy miként is teljesít jelenleg Massa a felépülését követően, elmondhatjuk, hogy a Ferrari talán a legrosszabb döntését hozta meg ezzel.


Kimi 2010 és 2011 között a WRC-ben szerepelt és az államokban is kipróbálta magát, ahol elmondása szerint tudatosult benne az, hogy vissza akar térni. A „Jégember” sokáig a Williams csapattal állt tárgyalásban, ám végül a Lotus F1 Team lett a befutó. Kimi idén már a dobogóra is felállhatott, és rendkívül gyors.


„Ez egy kicsit meglepő számomra, ha ránézek.” – kezdte Alain Prost, a négyszeres világbajnok Monacóban. „Kimi mentalitása és hozzáállása is nagyon jó a sporthoz.” – folytatta a Renault nagykövete a hivatalos sajtótájékoztatón.


„Még mindig azt mondhatjuk, hogy ő a régi Kimi, és kedvelem is őt, mivel ő legalább nem játssza meg magát. Ismerjük őt, és elfogadjuk ilyennek. A hozzáállása pozitív, és nem vezet rosszul.”


„Nem könnyű két esztendő kihagyást követően visszatérni, még akkor sem, ha egy kicsit ralizott a szünetben. Igen lenyűgöző az, amit nyújt és valóban meglepetést jelent az idei szezonban.”


Michael Schumacher esetében már más a helyzet a Mercedesnél.


„Az ő esetében soha nem voltam 100%-ig pozitív, mivel korábban rengetegszer nyert már, és igazán azt várnám tőle, hogy újra bajnok lesz, ami egy kicsit túl nagy elvárás.”


Forrás: f1-live.hu