Mercedes: Paul Di Resta veheti át Michael Schumacher helyét

A Mercedes AMG Petronas csapat hivatalosan is megerősítette, hogy Paul di Resta veheti át Michael Schumacher helyét és lehet Nico Rosberg csapattársa a Formula-1-ben.

A Sahara Force India skót versenyzője lehet a hétszeres bajnok utódja.

Nico Rosberg egy több éves szerződéssel rendelkezik a Mercedesszel, míg Michael Schumacher kontraktusa az idény végén lejár, amit még mindig nem hosszabbított meg a német legenda.

A Mercedes korábban azt hangsúlyozta, hogy csak a rekorderen múlik az új szerződés aláírása. Michael sebességére nem lehet panasz, ám eddig nagyon szerencsétlennek mondhatja magát a legenda.

Jelen pillanatban Nico neve mellett 41 világbajnoki pont szerepel, addig Michael a kiesései miatt csak 2 egységet tudhat magáénak 5 versenyt követően.

A legnagyobb esélyes Paul di Resta lehet Schumacher helyére. A skót versenyző korábban a Mercedesnél dolgozott és lett bajnok a Német Túraautó Bajnokságban (DTM).

„Természetesen Paul a radarunkon van.” – erősítette meg Nick Fry, a Mercedes vezérigazgatója a Sky Sports News-nak. „Fantasztikus munkát végez, egy kedves srác, aki egyben egy nagyszerű csapatjátékos is. Kétségtelenül ő lenne az egyik olyan versenyző, aki esélyes lenne Michael helyére, ha úgy dönt, nem akarja folytatni tovább.”

„De ebben a pillanatban nincs értelme erről gondolkodnunk, de mindannyian nagy csodálói vagyunk Paul-nak.”
forrás: f1-live.hu