F1: Kubica sosem tér már vissza

A Formula-1 egyik legtapasztaltabb szakírója kifejtette komoly aggályait Robert Kubica száguldó cirkuszba történő visszatérésének esélyeivel kapcsolatban.

A szimpatikus lengyel versenyző 2011 februárjában súlyos sérüléseket szenvedett egy előszezonban történt rali balesetben – az Andorra Ralin. Azóta Kubica számtalan műtéten esett át, és hosszú, fájdalmas rehabilitáción vesz részt.
A baleset óta eltelt időszakban folyamatosan röppentek fel hírek a korábbi BMW és Renault pilóta állapotáról, valamint a súlyosan roncsolódott kezének gyógyulását, illetve az esetleges visszatérést illetően – többen már azt is tudni vélték, hogy idén nyáron Kubica már a Scuderia Ferrarinak fog tesztelni.

Ám a svájci Blick veterán tudósítója, Roger Benoit rámutatott, hogy az elmúlt időben nem érkeztek újabb hírek Kubicáról, és túlságosan nagy a csend a lengyel versenyzővel kapcsolatban.
„Miért nem beszélnek már róla? Mert – sajnálatos módon – a visszatérése már szinte lehetetlen” – írta Benoit.
Kubica összesen 76 Formula-1-es futamon indult, 12 dobogós helyezést szerzett, és egy győzelmet szerzett, a 2008-as Kanadai Nagydíjon.

Forrás: Motorsportal.hu