Hat évet kapott Damu Roland | Kamu Roland

Első fokon 6 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a nemi erőszakkal és személyi szabadság megsértésével vádolt Damu Rolandot.
Most vigyorogj faszkalap!

Hétfő délután ítéletet hirdetett a közismert színész, Damu Roland ügyében az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság. A bíróság Damut egy rendbeli súlyos testi sértésben, valamint két rendbeli személyi szabadság megsértésében és erőszakos közösülésben találta bűnösnek, ezért őt 6 év börtönbüntetésre, és 6 év közügyektől eltiltásra, továbbá egymillió 250 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte. Egy rendbeli súlyos testi sértés kísérletében felmentette a vádak alól a színészt.

A bíróság az ítélet indoklásában hangsúlyozta, hogy a sértett csak néhány részletben mondott mást, mint a nyomozati vallomása, így vallomásai következetesnek mondhatóak. Palácsik Tímea vallomásait a pártatlan tanúk is alátámasztották, ráadásul az orvosi látleletek is megerősítették a sértett kijelentéseit. Így az ítélet ténymegállapításai elsősorban a sértett vallomásain alapul, mert a bíróság szerint Palácsik szavahihetősége nem dőlt meg a tárgyalások során. A vádlott előélete miatt és enyhítő körülmények hiányában a középmérték alkalmazásával ítélték el súlyos letöltendő börtönbüntetésre.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítás, Damu és védője felmentés miatt fellebbezést nyújtott be. (da)
HavariaPress