Szokatlan hibával indított a Force India

Szokatlan hibával indult a Force India 2016-os szezonja, egy csapattag „véletlen hibája” miatt ugyanis az alakulat már most elesett egyik túlórázási dzsókerétől. Szóvivőjük nemrég részletesebben beszámolt a furcsa esetről.
Nico Hülkenberg és a Force Inda pályabejárása (Fotó: Batchelor / XPB Images)


Elmúltak már azok az idők, amikor a csapattagok egész éjjel szabadon dolgozhattak a Forma–1-es autókon. Napjainkban a szabályok megtiltják, hogy folyamatosan a garázsban legyenek, a sport vezetői ugyanis tehermentesíteni szerették volna az egyébként is szoros menetrend szerint dolgozó személyzetet. Megszabták tehát, mettől meddig tartózkodhatnak a pályán.

A szezon során két alkalommal azonban minden csapat felmentést kérhet a szigorú szabályok alól, azaz dolgozóik a „takarodó” után is a helyszínen maradhatnak. Mivel bármikor előfordulhat, hogy egy sérült versenygépet kell helyreállítani, vagy egy nehezen cserélhető alkatrészt pótolni, az alakulatok jól meggondolják, mikor használják fel ezeket a dzsókereket.

A Force India már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínén „megszegte” a szóban forgó szabályt, miután egyik dolgozójuk már a tiltott idősávban belépett a pálya területére. Az eseményről a Nemzetközi Automobil Szövetség technikai delegáltja, Joe Bauber is szót helyett hivatalos közleményében, kiemelve, az indiaiak eljátszották egyik lehetőségüket.

A csapat szóvivője később elárulta, egy nem mindennapi hiba miatt kell lemondaniuk első dzsókerükről. „A kijárási tilalmat az egyik csapattag véletlen hibája miatt szegtük meg, aki reggel túl korán érkezett a pályára” – mondta a GPUpdate-nek„A csapattagot egészen egyszerűen megzavarta a szokatlan melbourne-i menetrend, a gyors időzóna-átlépésről nem is beszélve” – tette hozzá.

Force India (Fotó: xpbimages.com)

forrás: http://www.m4sport.hu/