Schumacher sosem fogja föladni!


Csodálja Michael Schumacher családjának erejét a Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo. Az olasz a német labdarúgó, Miroslav Klose társaságában méltatta a hétszeres bajnokot egy olaszországi díjátadón.

A Scuderia korábbi vezére és a német labdarúgó-válogatott világbajnok csatárát a római Tor Vergata Egyetemen tüntették ki a sporttevékenységük erkölcsi értékének elismeréseként. A Ferrarit 1991-től 2014 őszéig irányító Luca di Montezemolo a díjátadón ezúttal sem feledkezett meg a versenyzőről, akinek a márka is köszönheti sikereit.

„Michael Schumacher egy nagy bajnok, egy harcos, aki sosem fogja föladni, és aki emiatt élete legnehezebb kihívását is sikerrel fogja teljesíteni. Látom az embert, aki a sérülései után vissza akar térni az életbe, és meggyőződésem, hogy az önök tapsa neki is jól esne” – mondta az ünnepségen a Ferrari korábbi elnöke. Az Olaszországban futballozó Miroslav Klose Schumachernek ajánlotta díját. „

Én több alkalommal is találkoztam Michael Schumacherrel. Gyakran látogatott el a német válogatott edzőtáborába. Öt perc is elég volt vele ahhoz, hogy lássuk, mennyire nagyszerű ember. Nem találom a szavakat annak kapcsán, ami vele történt, és csak annyit mondhatok: légy erős, ne add fel, Michael!”


Montezemolo szinte minden nyilvános fellépése során tesz említést egykori versenyzőjéről (igaz legutóbbi kijelentése kisebb hullámot kavart…), és mindig elmondja, mennyire fontos szerepet játszott a német az ő sikereiben is.

A német RTL televíziónak nemrég ismét ezt hangsúlyozta. „Michael a Ferrari számára és számomra, a mi életünk szempontjából is alapvető fontosságú személy volt. Hihetetlen személyiség, aki mindig a csapatért dolgozott, egy olyan ember, aki még a legnehezebb pillanatokban is igazi csapatjátékos volt. A Ferrari történetében több versenyt senki sem tudott nyerni nála. Egyszerűen egyedülálló volt.”

„Borzalmas a jelenlegi helyzetében látni őt. Már nem tudod, mit kéne tenned. Én próbálok a számtalan nagyszerű pillanatra gondolni, amit együtt éltünk át. Mindig egy kivételes versenyzőként, emberként és barátként gondolok rá. Csodálom a családja erejét és bátorságát, Corinna és a gyerekek mindenben segítik Michaelt. Szívemből remélem, hogy hamarosan újra jó híreket hallhatunk róla” – fogalmazott az olasz.

forrás:  http://www.m4sport.hu/