Az M7 Bisztró-Albapark Étterem lett az első az autópálya-éttermek közül

Az M7 Bisztró-Albapark Étterem nyerte el az idei legszínvonalasabb autópálya-étteremnek járó díjat a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ Vagyongazdálkodási konferenciáján.


Az M7-es autópálya 60. kilométerénél található étterem 2011 után idén már másodszor nyerte el a díjat, amelyet Szabó Zoltán, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) főigazgatója adott át Szakály Attilának, az étterem vezetőjének.
  
A KKK a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye, az országos közúthálózat vagyonkezelőjeként feladata a közlekedési szakma koordinációja. A KKK munkatársai minden évben több alkalommal felkeresik az autópályák mellett található éttermeket, melyeket ellenőrzési lista alapján több szempontból pontoznak: figyelik az éttermek által nyújtott étel- és italkínálatot, a tisztaságot, a berendezések minőségét és a kiegészítő szolgáltatásokat is.
  
Az M7 Bisztró-Albapark Étterem elődje a Fehérvár Bisztró, melyet 1984 óta üzemeltetett Szakály Antal, az országban elsők között nyújtott autópálya menti éttermi szolgáltatást és már akkor rendkívül népszerű volt az utazók körében. A most díjat kapott M7 Bisztró-Albapark Étterem 2009-ben nyílt meg, vezetője Szakály Antal fia, Szakály Attila.
  
Az étteremben a megszokott házias ízesítésű ételek mellett salátabár és látványgrill pult is várja a vendégeket, melyen a szakácsok a vendég kívánságának megfelelően sütik meg az előre pácolt hússzeleteket. A péksütemények is minden nap frissen, helyben készülnek. Az étterem plusz szolgáltatásai között tusolót, pelenkázót, gyereksarkot, üzleti tárgyalót és ingyenes internet-hozzáférést is kínál.
  
A díjnyertes étteremben naponta több száz vendég fordul meg, 2013-ban közel 300 millió forintos forgalmat ért el.

forrás: MTI