Hétfőtől forgalomba állnak a debreceni Volvo buszok Budapesten

Hétfőtől forgalomba állnak Budapesten a Debrecenből beszerzett Volvo autóbuszok, amelyek a XVII. kerületben közlekednek majd.


György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes szombaton a buszokat bemutató sajtótájékoztatón azt mondta, a BKV-nál 800 milliárd forintos amortizáció maradt az elmúlt időszakból, ezt a lemaradást csak kisebb lépésekben lehet pótolni. Hozzátette: a 15, hétfőtől forgalomba álló busz is ilyen kisebb lépés.
   
Az "újszerű" buszok Debrecenben közlekedtek, de ott a 2-es villamos átadása miatt már nincs rájuk szükség, ezért Budapestre kerültek. A fővárosban a Rákosmentét érintő járatokon lehet majd ezeken utazni.
   
György István kiemelte az elmúlt három és fél év közlekedésfejlesztési projektjeit, egyebek mellett az 1-es és a 3-as villamosvonal felújítását, a 150 új Mercedes Citaro busz forgalomba állítását, valamint a GPS alapú utastájékoztató és forgalomirányító rendszer, a Futár beüzemelését is.
   
Riz Levente (Fidesz-KDNP), a XVII. kerület polgármestere a sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy számukra nagyon fontos a buszos közlekedés minősége, mivel a kerületben a nincs városi kötöttpályás közlekedés. Hozzátette, lehet, hogy Budapestnek apró, de Rákosmentének nagy lépés a 15 busz átadása. Jelezte, hogy áprilistól újabb modernizáció várható, mivel a 169E jelzésű, Pécelre vezető agglomerációs vonalon a Volánbusz új buszokat fog közlekedtetni.
forrás: MTI - kép: hungarokamion.hu