A legfrissebb hírek szerint a jövő évi szezonban akár két új csapat is bemutatkozhat.

A hivatalos tájékoztatás szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy új helyet biztosít a rajtrácson 2015-től, vagy 2016-tól. Eddig három nevezőről tudni, melyeknek azonban mindenképpen életképesnek kellene lenniük a bemutatkozáshoz.

A legerősebb projekt az amerikai Haas lehet, mely a Ferrarival működne együtt szorosan. A román csapat mögé pedig akár még a Dacia is beállíthat, de Zoran Stefanovic-ról sem feledkezhetünk meg, hiszen a szerb üzletember ismét leadta a nevezési szándékát. Ez a Stefan GP lenne.

A német Motorsport-Total lap úgy tudja, hogy az FIA adott esetben nemcsak egy, hanem két csapatnak is helyet tudna biztosítani a rajtrácson. A legtöbb pálya mindenfajta kellemetlenség nélkül képes 26 autót befogadni, ami ez esetben 13 csapatot jelentene.

Hamarosan megtudhatjuk, hogy mely nevezők jutnak tovább a következő körbe, és kik azok, akik a feltételek tudta mellett hajlandóak folytatni a munkát.
Bernie Ecclestone, a Forma-1 első embere azonban a minőséget tartaná szem előtt és 8 csapatra csökkentené a mezőnyt, miközben istállóként három autó állhatna fel a rajtrácsra. Ez egyúttal az ügyfélautós rendszer megvalósulását is jelenthetné, mely szerint a top-csapatok az aktuális szezon előtti autójukat biztosítanák a „kicsik” számára. Eddig a pontig azonban nincs egyetértés ebben a kérdésben, ami újabb akadályokat vet fel.

Az FIA számára pedig az a fontos, hogy a mezőny stabil lábakon álljon, még akkor is, ha néhány csapat a mezőny végén szerepel.
forrás: f1-live.hu - kép: szatmar,ro