Trafik - Mesterházy: a Fidesz intézményesítette a korrupciót

Az MSZP elnöke szerint a "trafikmutyi" azt bizonyítja, hogy a Fidesz intézményesítette a korrupciót Magyarországon. Mesterházy Attila ezt a trafikpályázatokkal kapcsolatban mondta pénteken Szekszárdon.   
"Előre eltervezetten és szervezetten történt magyar kisvállalkozók kisemmizése, és üzletüknek fideszes kézre való átjátszása" - fogalmazott a politikus.
 
Felidézte: Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere április 30-án még tagadta, hogy a szekszárdi Fidesz-frakció egyeztetett volna a pályázókról, tíz nappal később már azt mondta, hogy egy nem hivatalos magánbeszélgetésen történt ilyen.
 
Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a hozzá intézett kérdésre adott válaszában is tagadta, hogy fideszes politikusok minősítették a pályázatokat, majd utána ezt ő érvényesítette a pályázatok elbírálásánál - mondta a szocialista politikus. Mesterházy Attila szerint ezzel a miniszter is bűncselekményt követett el.
 
Ha nem jutott el a minisztériumba a szekszárdi elemzés, akkor az hogy eshetett egybe százszázalékosan a végeredménnyel? - tette fel a kérdést.
 
A pártelnök közölte: a "hazugságsorhoz" a miniszterelnök is csatlakozott, mert Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott interjújában "belehazudott a nyilvánosság szemébe", amikor azt mondta, hogy nem politikai szempontok alapján születtek döntések a pályázaton.
 
"Ennyire hülyének nézni az embereket, bicskanyitogató" - jegyezte meg.
 
Az ellenzéki politikus a trafikügyben az MSZP-nek a Legfőbb Ügyészségen és a megyei főügyészségeken tett feljelentésével kapcsolatban azt mondta: az ügy nagy próbája lesz az igazságszolgáltatásnak, alkalom arra, hogy az ügyészség bizonyítsa, kizárólag a törvény betűje szerint jár el.
 
Jó jelnek nevezte, hogy tudomása szerint az ügyészség bekérte a hvg.hu portáltól a szekszárdi Fidesz-frakció beszélgetéséről készült hangfelvételt.

forrás: MTI