A Merkantil Bank lett a BMW Magyarország finanszírozó partnere

Együttműködési szerződést írt alá a BMW Financial Services és a Merkantil Bank Zrt., így a jövőben az OTP-csoporthoz tartozó Merkantil a bajor konszern hivatalos finanszírozó partnere a magyar piacon - közölte a BMW Magyarország csütörtökön az MTI-vel.   

Az együttműködés célja a BMW és Mini hivatalos márkakereskedéseiben eladott személyautók és motorkerékpárok lízing, hitel és bérlet formájában történő finanszírozása magán- és vállalati ügyfelek számára.
 
A BMW-csoport világszerte saját pénzintézetén keresztül igyekszik finanszírozási szolgáltatásokat kínálni ügyfelei számára, de a kelet-közép európai piacokon egyelőre nincs jelen saját pénzügyi leányvállalattal. Ezekben az országokban helyi lízingcégekkel köt kooperációs szerződést a minél szélesebb körű ügyfélkiszolgálás érdekében - olvasható a közleményben.
 
A BMW Magyarország - a BMW-csoport leányvállalataként - a BMW, Mini személyautók és BMW motorkerékpárok hivatalos magyarországi importőre. A BMW Magyarországon 2012-ben összesen 1718 személyautót adott el, 22,5 százalékkal többet mint egy évvel korábban.

forrás: MTI