Mourinho: Nem fogok sírni, ha kiesünk

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője szerint kedd este megáll a világ, hogy figyelemmel kövesse: vajon az ő csapata vagy a házigazda a Manchester United jut-e tovább a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párharcából. A hangzatos szavak mellett a hétfői, manchesteri sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy madridiak vezetőedzője rendkívül tiszteli az ellenfelet, és tisztában van vele, bármi lehetséges az első meccs után 1–1-ről induló második felvonáson.

 

„A világ megáll majd, hogy megnézze ezt a párharcot. Kétlem, hogy bármilyen meccs előtt lehetne nagyobb a várakozás ennél. Senki nem tudja, hogy mi várható, mert minkét csapat jó formában van” – érzékeltette Mourinho, hogy igazi csúcsmeccs vár a résztvevőkre.

A Real szakvezetője arról is beszélt, védekező felfogású ellenfélre számít a holnapi mérkőzésen. „Úgy gondolom, hogy amikor nálunk lesz a labda, nagyon defenzívek lesznek, és ez fordítva is igaz lehet. Nagyon erős támadósoruk van, és makacsul kell tartanunk majd magunkat, ha leveszítjük a labdát. Viszont egy egy az állás, és támadnunk kell, amikor nálunk lesz a labda” – mondta a portugál szakember, aki a találkozóra vonatkozó konkrét taktikáról mindössze annyit érdemlegeset árult el, hogy Iker Casillas nem játszik az összecsapáson.

Mourinho szerint a mérkőzésre előretekintve nem lehet nagy tanulságokat levonni abból, hogy csapata az elmúlt hét során kétszer is megverte a Barcelonát, ugyanakkor semmiképp sem hátrány. „Bármi is lett volna az eredmény, hasonló érzésekkel jönnénk ide. 

A Barcelona elleni első találkozón bejutottunk a Király-kupa fináléjába, a második bajnoki volt, egy bajnokságban, amit nem nyerhetünk meg – ez pedig a Bajnokok Ligája. Ezek független sorozatok, egymástól független érzésekkel, de természetesen jobb ide olyankor érkezni, amikor a játékosok tele vannak pozitív töltettel, és előtte legyőzték a riválist kétszer. Ez jó pillanat.”

„Legutóbb, amikor itt jártam, az Interrel veszítettünk a Bajnokok Ligájában, de szerepeltem itt a Portóval, az Interrel és a Chelsea-vel több alkalommal is – cáfolt rá arra is a portugál, hogy bármit is jelentene az ő és az MU közös múltja. – Volt már győzelem, döntetlen és vereség is. Nem foglalkoztat a statisztika, ami érdekel az az, hogy a holnapi egy olyan meccs, ahol még bármi megtörténhet. Ismerem elég jól a futballt és a nagy meccseket ahhoz, hogy tudjam, tovább is juthatunk és ki is eshetünk holnap.”

 Mourinho a Porto nagy BL-menetelésének idején pályafutása egyik legszebb győzelmét aratta az Old Traffordon, amelyet emlékezetes ünneplés követett. „Az volt az első szezonom a Bajnokok Ligájában. Azóta már több, mint száz meccs van a hátam mögött, és már képes vagyok másként kezelni az érzelmeimet. Ha veszítünk holnap, nem fogok sírni és ha nyerünk, nem fogok száz métert sprintelni, ez biztos” – utalt a portugál szakember arra, mennyit változott az elmúlt kilenc évben.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere hétfői sajtótájékoztatóján megerősítette: Phil Jones bokasérülése nem jött rendben, így a védő kihagyja a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőt. Mint ismert, a párharc első, spanyolországi felvonásán 1–1-re végeztek a csapatok, kedden az Old Traffordon rendezik a visszavágót.


A nyolcaddöntő első meccsén Cristiano Ronaldót kisebb-nagyobb sikerrel hatástalanító Phil Jones bokasérülése még nem jött rendbe, így biztosan kihagyja a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőt. Ryan Giggsnek meglesz az 1000. tétmérkőzése a klub színeiben, mivel Ferguson megerősítette, hogy biztosan pályára lép a rutinos középpályás. 
 
„Tudjuk, hogy a Real Madrid Európa egyik legjobban kontrázó csapata, ezt a Barcelona ellen is bebizonyította. Meg kell találnunk az ellenszert, de ne feledjük, mi is veszélyesek vagyunk támadásban – nyilatkozta Sir Alex Ferguson. – Úgy vélem, mindkét csapat jó formában van. A Real két fantasztikus meccset produkált a Barca ellen, kedden a helyszínen láthattam, hogyan futballozik a csapat."

„Kagava tehetsége felől sohasem voltak kétségeink – mondta az MU menedzsere a Norwich elleni szombati bajnokin triplázó japán középpályásról. – Három hónapig sérüléssel bajlódott, de hosszú idő után visszatért, remekül futballozik, a következő szezonban még jobb lesz. A szombati góljai megmutatták, hogy egy igazi topjátékos."

„Ha ezen a szinten készülsz egy csapat ellen, tiszteletben kell tartanod az erősségeit – a formáját, a taktikáját, a legjob játékosait, stb. –, mi is ezt tesszük. Végezzük a munkánkat, ugyanakkor tisztában vagyunk a saját erősségeinkkel is.

Tudjuk, hogyan menjünk neki egy ilyen meccsnek, remélhetőleg ez segíteni fog kedden" – zárta mondandóját Sir Alex Ferguson.

Manchester United–Real Madrid Tv: Sport1 HD 20.45

forrás: NSO.hu