Újpest: A „szégyenteljes Paks elleni vereség” Daerden állásába került

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest hivatalos közleményben jelezte, hogy Jos Daerden vezetőedző távozik a klubtól. A lila-fehérek vezetősége és a belga tréner a Paks elleni hazai fiaskó (0–6) után közös megegyezéssel döntött az edző leváltásáról.



„A szombati szégyenteljes Paks ellen vereség kiértékelése után kedd reggel az Újpest FC vezetősége és Jos Daerden közös megegyezéssel úgy döntött, hogy a belga szakember nem folytatja vezetőedzőként a munkáját, de a klub alkalmazásában marad. 

Amíg nem találjuk meg Jos Daerden megfelelő utódját, addig ideiglenesen a klub másodedzője, Marc Leliévre irányítja a csapat felkészülését" – olvasható az Újpest hivatalos közleményében.

Az NB I első tavaszi fordulójában az Újpest hazai pályán súlyos vereséget szenvedett a Pakstól, ami Jos Daerden állásába került tehát. Az 58 éves belga tréner a legutóbbi szezon végeztével, május 31-én lett a lila-fehérek edzője, tétmeccsen a 2012–2013-as idényben ült először az együttes kispadján.

Az Újpest a Paks elleni fiaskó után a 11. helyre csúszott vissza a tabellán, s mint arról beszámoltunk, a lila-fehér szurkolók a találkozó után Daerden távozását követelték. A fővárosi csapat a legutóbbi három bajnokija közül egyet sem tudott megnyerni, a DVTK-val és a Videotonnal ikszelt, a tolnaiaktól pedig kikapott.  

A vezetőedzői feladatokat ideiglenesen átvevő Marc Leliévre másodedzőnek nem lesz egyszerű dolga, hiszen vasárnap rendezik a fővárosi derbit, amelyen az Újpest a Ferencvároshoz látogat.

Az Újpest a kilencedik NB I-es klub (a Paks, az FTC, a Lombard, a KTE, a DVTK, a PMFC, a Videoton és az Eger után) a 2012–2013-as idényben, amely edzőt váltott.

forrás: NSO.hu