Magyarországon forgat Ken Block március 23-24-én

A szédületes gymkhana videóiról a rally fenegyerekeként elhíresült internetes sztár, Ken Block jövő hétvégén Magyarországon, Budapesten forgat. Nem a rajongók által régóta várt Gymkhana 6 készül hazánkban, hanem a napokban az európai Ford márkakereskedésekbe érkező Fiesta ST-hez készül majd egy promóciós videó. Éppen ezért azonban a forgatáson egy a Ford Magyarország Facebook oldalán meghirdetett feltételeknek eleget tevő szerencsés jelentkező is részt vehet majd, akinek alkalma lesz néhány vezetési trükköt is ellesni Ken Block-tól a Fiesta ST anyósüléséről. 



Nem mindennapi lehetőség kínálkozik a gymkhana koronázatlan királyaként ismert Ken Block hazai rajongói számára: az internetes sztár, akinek csupán legutóbbi, Gymkhana 5 elnevezésű videójára több, mint 42,5 millióan voltak kíváncsiak, jövő hétvégén Budapestre érkezik, hogy elkészítsen egy a 180 lóerős Fiesta ST-t népszerűsítő videót.

A Ford úgy döntött, hogy néhány kiválasztott európai országban, köztük Magyarországon is lehetőséget hirdet a mindenre elszánt rajongók közül egy-egy szerencsésnek arra, hogy részt vegyenek a forgatáson, sőt, nem csak beülhessenek Ken Block mellé egy emlékezetes körre a Fiesta ST-be, de maguk is próbára tehessék képességeiket az autó volánja mögött. Egy rövid videóüzenetben maga Ken Block hívja fel a figyelmet az eseményre, míg a hazai jelentkezés feltételei a Ford Magyarország Facebook oldalán kerültek ismertetésre.

Mint Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója elárulta, eddig legközelebb Magyarországhoz Ken Block korábban a tavalyi évben járt, amikor a Gymkhana World Tour keretében tartott egy bemutatót Bécsben, amelyre számos hazai rajongó is kilátogatott. Az ugyanakkor egy nagyszabású tömegrendezvény volt, ahol Ken Block egy 650 lóerős, négykerékmeghajtású rally Fiesta-val mutatott be elképesztően látványos trükköket, szemben a mostani eseménnyel, a rally fenegyereke egy 180 lóerős, utcai Fiesta ST-vel forgat majd, zárt keretek között. Ennek köszönhetően alkalom nyílik arra, hogy exlklúzív lehetőséget teremtsenek egy hazai szerencsés rajongónak, hogy valóban testközelből figyelhesse meg, mire is képes az utcai autóval a gymkhana-király.


„Hatalmas öröm és egyben büszkeség számunkra, hogy az esemény helyszínéül végül Budapestre esett a választás, különös tekintettel arra, hogy a végső körben a másik alternatíva az autósportok szerelmesei között fogalomnak számító Goodwood-i pálya lett volna. Jóllehet az izgalmasabb jelenetek forgatása természetesen zárt pályán történik, Ken Block és a Fiesta ST feltűnik majd a filmben Budapest valamennyi ikonikus helyszínén, ami magyarként különösen szívmelengető, hiszen szerepelni egy olyan internetes sztár filmjében, akinek eddigi videóit több, mint százmillióan látták, országimázs-építés szempontjából sem utolsó.” – fogalmaz a PR igazgató.

„Hihetetlenül inspiráló számunkra az is, hogy a mindössze 8 európai ország között, amelyben felhívást intéztünk a rajongók számára, hogy pályázzanak az eseményen való részvétel lehetőségére, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Svájc és Ausztria mellett Magyarország is szerepelhet. Ennek köszönhetően egy a Ford Magyarország Facebook oldalán jelentkező, kiválasztott rajongó nem csupán arra kap lehetőséget, hogy beülhessen egy körre Ken Block mellé, majd maga is kipróbálhassa a Fiesta ST-t, de részt vehet azon az exklúzív, kötetlen, Ken Block-hoz méltóan laza hangulatú vacsorán is, amelyet az említett országokból kiválasztott szerencsés nyertesek és az őket kísérő média társaságában költhet el a gymkhana koronázatlan királyával.” – teszi hozzá a kommunikációs szakember.

forrás: formula.hu/Media.ford.com