Elhunyt az országúti vb-n 9. magyar klasszis

Hetvennegyedik életévében elhunyt minden idők egyik legjobb magyar országúti kerékpárosa, Megyerdi Antal – adta hírül bikemag.hu. A kiváló sportember számtalan remek eredménye között az 1962-es, Olaszországban rendezett országúti világbajnokságon elért kilencedik hellyel büszkélkedhetett.



A '60-as évektől a Tipográfia, majd az Újpest színeiben tekerő Megyerdi kiváló hegyi menőként volt ismert Európában – Pantani-stílusú versenyző –, sokan az egyetemes magyar kerékpáros történelem legjobb országútisaként tartják számon, de a kerékpársport szinte valamennyi szakágában szerzett bajnoki címet.

A „Hegyek Királya" a Juszkó, Megyerdi, Takács-érában többször dobogóra állhatott, szakaszgyőzelmet is aratott a keleti blokk Tour de France-aként számon tartott Békeversenyen, amelyen 1966-ban összetettben is bekerült az első tízbe, a kilencedik helyen végzett.

A Szlovák körverseny egyéni összetettjének első helyezettje, és tagja az 1968-ban Mexikói Körversenyt nyerő magyar csapatnak. 1959–1963 között valamennyi hegyi bajnokság győztese, majd 1965–1966-ban ismét aranyérmes. 1959 és 1971 közötti összesen huszonöt győzelmet szerzett. Két pálya és huszonhárom országúti bajnoki címével, az abszolút bajnoki örökranglista ötödik helyén áll.