Elfogadhatatlan Pintér Sándor javaslata

Az LMP szerint elfogadhatatlan Pintér Sándor azon javaslata, amely három hónapra kizárná a közfoglalkoztatásból azokat az álláskeresőket, akik nem teljesítik a gyermekük tankötelezettségével kapcsolatos kötelezettségeiket, vagy nem tartják rendben a lakókörnyezetüket - jelentette ki Szél Bernadett csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
  
Az LMP-s politikus és független országgyűlési képviselő szerint a belügyminiszter által az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslat a szülők megélhetését veszélyezteti, így előre láthatóan csak a gyermekszegénységet növelné, pedig ennek mértéke már most is "szégyenre ad okot" Európán belül.

Szél Bernadett szerint a kormány ismét azt a hibát követi el, hogy a következményeket kezeli a javaslatában az okok helyett. Emellett az ellenzéki párt elutasítja Pintér Sándor azon gyakorlatát, hogy belügyminiszterként beleavatkozik szociálpolitikai kérdésekbe és büntetőpolitikával akar megoldani társadalmi, szociális problémákat.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel ezzel a rossz gyakorlatával és inkább "kezdjen hozzá" a munkahelyteremtéshez, valamint készítsen átfogó tervet a szociálpolitika megújítására.

forrás: MTI