Ducati: Hayden kisebb operáción esett át

A gyári Ducati amerikai versenyzője, Nicky Hayden esetében kisebb műtétre került sor tegnap este a jobb csuklóját illetően.


Az elmúlt néhány hétben elárasztották a sérülésekről és műtétekről szóló hírek a világ gyorsasági motorsportját: elsősorban a Superbike világbajnokság idénynyitó Phillip Island-i viadalával kapcsolatban kellett sajnos gyakran szóba hozni az orvosi beavatkozásokat, s itt Talmácsi Gábor és Németh Balázs révén mi is érintettek voltunk, de a MotoGP mezőnye sem ússza meg az operációkat, hiszen például a Moto2-es mezőnyben induló Thomas Lüthi is megsérült a februári valenciai teszt során.


A legfrissebb hírek a 2006-os gyorsasági motoros világbajnok Nicky Haydenről szólnak, aki ezt írta ki ma reggel twitter-oldalára: „Kisebb beavatkozásra került sor tegnap este, hogy kitisztítsanak néhány régi sebes szövetet. Minden simán ment, csak egy kicsit akadályoz.” Szerencsére tehát semmi komolyról nincs szó az amerikai esetében, tulajdonképpen csak egy rutinműtétet hajtottak végre rajta, hogy még jobb formában legyen a szűk hónap múlva kezdődő szezonra. Ráadásul mivel a Ducati nem vesz részt a jövő heti austini privát gyakorláson, amelyre csak a Repsol Honda, a Yamaha gyári csapata, valamint az LCR Honda látogatnak majd el, Haydennek van ideje teljesen felépülni a március 23-tól 25-ig tartó hivatalos jerezi teszt előtt.

 forrás: P1Race.hu