Di Resta felkészült a nagy dobásra

Paul di Resta túl van már az előző idény második felének nehézségein, fizikailag pedig minden korábbinál erősebben várja az új idényt. A skót hiszi, a mostani bajnokságban végre sikerül számára a nagy dobás.


Paul di Resta erős félévet produkált a tavalyi bajnokság első felében. A skót versenyző Szingapúrban ráadásul F1-es pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el a negyedik helyével. Ezt követően viszont háttérbe szorult.

Bár korábban esélyesnek tartották a Mercedes, majd a McLaren ülésére is, végül egyik csapat sem őt választotta. Csapattársa, Nico Hülkenberg ráadásul az idény utolsó versenyein erősen háttérbe szorította őt csapaton belül. Az évadzáró Brazil Nagydíjon például sokáig vezetett a német, miközben di Resta jóval hátrébb egy bukással vétette észre magát a szakadó esőben.
Az évadzárás stílszerű volt, ám a Force India skót versenyzője nem hiszi, hogy a rossz végjáték rányomná bélyegét idei szezonjára.

„Természetesen rajtam van a nyomás idén. Ez már a harmadik idényem lesz a Forma–1-ben, de senki sem támaszt felém magasabb elvárásokat, mint én magammal szemben” – nyilatkozta a Sky Sports-nak.

„Valami miatt semmi sem alakult jól az előző évem végén. Ráadásul mindig inkább a szezon végére – és ezáltal az ütközésemre – emlékészünk, mintsem a kezdetére.”

Di Resta ezzel szemben ugyanakkor az összképet nézi, ami alapján úgy véli, van oka magabiztosnak lenni.

„Volt pár jó versenyem, a teljesítményem is rendben volt, de egyszerűen mégsem jött össze. Már korábban is sikerült túltennem magam hasonló időszakokon – olykor mélyre kell ásni, aztán sínre kerülsz. Remélhetőleg ez lesz a nagy évem.”

Hogy így lesz-e, egyelőre nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a skót versenyző minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy felkészülten vágjon bele a 2013-as küzdelembe. Mint mondja, mostanság mclarenes kollégájával, Jenson Buttonnal is gyakran kerékpároznak együtt Monaco utcáin.

„Monaco az otthonom, és sok jó barátom is van ott. Jensonnal részei vagyunk egy társaságnak, akikkel ötletelgetünk és személyes dolgokról is beszélgetünk.”

„Ő valamiféle ingert érez arra, hogy triatlonozzon, én viszont nem tudok futni. Másfajta dolgokat szeretek inkább, mint például az úszás, az evezés, a kerékpározás, a súlyemelés, mivel ezek során nem tudsz unatkozni.

Ma már érezhető a különbség. Januárban 27 napot edzettem a 31-ből, amely során egyértelműen magasabb szintre kerültem fizikailag.”  

forrás: hírado.hu