Berki kisebb hibával mutatta be gyakorlatát

Az FTC-Ybl Tervező nyerte a férfi tornászok csapatbajnokságának első fordulóját, míg az Európa-bajnoki válogatási sorrendben Rácz Attila áll az élen. 

A Tornacsarnokban rendezett szerdai versenyen az olimpiai bajnok Berki Krisztián és az ugyancsak ötkarikás döntős Hidvégi Vid is bemutatkozott csapaton kívül, lovon. 

Kovács István vezetőedző a produkciókat értékelve idény eleji formáról beszélt. A viadalnak kettős tétje volt, mivel azon túl, hogy a csapat ob első fordulója zajlott, a tornászok az első Eb-válogatón is túlestek. 

Szerenként és az összetettben elért eredményeik alapján helyezési pontot kaptak, így alakult ki az első rangsor, amelyet Rácz Attila vezet. A második válogatóra március 20-án kerül sor, szintén a Tornacsarnokban. A két válogató eredménye alapján két tornász kerül be az április 17. és 21. között esedékes moszkvai Eb-re utazó csapatba, míg további két versenyzőt a vezetőedző jelöl ki. 

A szerdai viadalon - a szövetség tájékoztatása szerint - Berki Krisztián kisebb hibával adta elő gyakorlatát, amire 15,5 pontot kapott, míg Hidvégi - bár jól kezdett - rontott, leesett a szerről, így a gyakorlata 14,2 pontot ért. 

A férfiak vasárnap újra a szerekhez lépnek: a Tornacsarnokban 10.30-kor kezdődik a magyar-osztrák csapatverseny, amelyen nemzetenként öt versenyző mutatja be gyakorlatát és a három legjobb eredménye számít. 

Versenyen kívül Berki és Hidvégi ismét bemutatja gyakorlatát lovon. 

forrás: MTI